Skip to content
Home » Papildomas įrašas – kaip sulaužyti antrąją peilių saugos taisyklę… Saugiai?! – Kaip susmulkinti morką

Papildomas įrašas – kaip sulaužyti antrąją peilių saugos taisyklę… Saugiai?! – Kaip susmulkinti morką

Galbūt pastebėjote, kad kiekvienos pamokos „Kaip pjaustyti“ pradžioje aš vis papildau savo įrašą apie peilių saugą. Tiesą sakant, jei dar neskaitėte, tai vėl čia (nuoroda).

Priežastis iš esmės slypi tame, kad aš nekęsčiau, kad kas nors susižalotų. Ir, ypač tai susiję su šiuo tinklaraščiu, man nepatiktų, kad kas nors dėl to būtų atidėtas mokytis gaminti. Tačiau turiu šiek tiek prisipažinti: aš pažeidžiau savo peilių saugos taisykles.

Ar tu šokiruotas? Šiaip ar taip, taisyklė, kurią aš laužau reguliariai, yra taisyklė Nr. 2 – Visada atsiribokite nuo savęs.

Dabar, jei ketinate pažeisti peilių saugos taisyklę Nr. 2, labai svarbu turėti gerą, aštrus peilis (1 taisyklė). (Taip pat rekomenduočiau naudoti lygų, o ne dantytą ašmenį.) Žinau, kad tai atrodo prieštaringa, ir aš neturiu omenyje skutimosi aštrumo, bet jūs turite sugebėti stumti peilį per viską, ką pjaustote. švelniu spaudimu.

Tai atveda mane prie antrojo punkto – nepjaustykite. Judesio tipas, kurį naudosite su peiliu, labai pakeis jo saugumą. Mažai tikėtina, kad susipjaustysite tik švelniai spausdami, bet jei naudosite pjovimo judesį pirmyn ir atgal, greičiausiai tai padarysite.

Saugiausias būdas nusileisti į save yra iš tikrųjų naudokite peilį ir nykštį kaip žirkles. Tai puikus būdas nulupti arba iškirpti daržovių dėmes. (Mano mama išmokė mane šios technikos po to, kai sunkiai sužinojau, kad nesugebu dirbti su virtuviniu skustuvu…)

Norėdami padaryti „žirklinį rankeną“, laikykite peilio rankeną delne. Priremkite peilio galinę dalį rodomuoju pirštu, kad valdytumėte, o kitais trimis pirštais įsitikinkite, kad tvirtai laikotės. Tada galite naudoti peilį ir nykštį kaip tikrai lanksčias žirkles! Kodėl gi kelis kartus nepabandžius rankenos ir žnyplės judesio, kad pamatytumėte, kaip tai jaučiasi ir ar norite išbandyti ant daržovės?

Jei tik pradedate susitvarkyti su pagrindiniais peilio įgūdžiais, galbūt norėsite tai išsaugoti vėlesniam laikui. (Tikrai nepradėjau laužyti jokių taisyklių – aš jau buvau gana pasitikintis su virtuviniu peiliu, kol neišbandžiau šio!) Bet jei įvaldysite šią techniką, ji gali padėti greičiau gaminti ir išgąsdinti draugus. Proceso eigoje…