Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
O žiūrėk, tai vėl morkos! Ši pamoka skirta kubeliais pjaustytoms morkoms, kurios puikiai tiks, kai norite, kad visi patiekalo skoniai susimaišytų.
Kaip ir anksčiau, pirmiausia įsitikinkite, kad jūsų morkos yra švarios ir pašalinkite bet kokius spalvos pakitimus ar dėmes.
Tada nupjaukite morkų viršų ir apačią (arba „viršų ir uodegą“).
Kitas žingsnis – kiekvieną morką susmulkinti gabalėliais, kuriuos būtų lengviau tvarkyti ir kurių plotis išilgai vienodo. Tada galite tvarkyti kiekvieną gabalą paeiliui.
Pradėkite kiekvieną gabalėlį supjaustydami ilgomis maždaug 1 cm (pusės colio) pločio griežinėliais. Priklausomai nuo morkos dydžio, tai gali būti trečdaliai, pusės arba ketvirčiai.
Toliau supjaustykite gabaliukus maždaug 1 cm (½ colio) pločio pagaliukais. (Šiek tiek didesnis nei praėjusio mėnesio morkų lazdelių mokymo programoje (nuoroda).) Jei galite, pabandykite kol kas jų nedaužyti.
Galiausiai supjaustykite kita kryptimi, kad susidarytumėte maždaug 1 cm (½ colio) kvadrato dydžio morkų kubelius.
Jei tikrai norite sutaupyti laiko, netgi galite pabandyti pjaustyti daugiau nei vieną lazdelių sluoksnį vienu metu! Rekomenduočiau pradėti nuo vieno ir vis dėlto judėti aukštyn.
Kubeliais pjaustyta morka iškepa šiek tiek greičiau nei griežinėliai ar lazdelės, bet vis tiek užtrunka apie 15 minučių, ypač jei jas verdate padaže.