Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
Paprikos iš tikrųjų yra vaisiai, tačiau jie puikiai tinka pikantiškiems patiekalams. Kaip ir morkas, jas galite valgyti ir žalias, ir virtas, todėl galėsite jas naudoti patiekalams nuo salotų iki bulvyčių.
Jei norite, paprikas galite nuplauti, tačiau jos turi natūralią vaško dangą, kuri padeda apsaugoti jas augant.
Lengviausias būdas pradėti pjaustyti papriką yra perpjauti ją per pusę. Paprikos turi lygią, blizgančią odelę, todėl, kad peilis neslystų, įdėkite jį į vieną iš pipirų griovelių. Tada nupjaukite tiesiai žemyn. (Prie pipiro pagrindo taip pat galite pamatyti mažą juodą lazdelę – tai tik dalis senos gėlės; galite ją nuplėšti pirštais.)
Kiekvieną pusę dar kartą perpjaukite per pusę, kad galėtumėte pasiekti šerdį – baltas minkštimo dalis. Šerdis yra valgomas, tačiau yra kartaus skonio, todėl dauguma žmonių nori jį pašalinti. Šerdis randamas daugiausia pipirų viršuje ir susijungimo vietose, o lengviausia iškirpti ten, kur jis susijungia su ryškiaspalviu minkštimu.
Dabar esate pasiruošę pjaustyti pipirus juostelėmis. Pradėkite perpjaudami kiekvieną ketvirtį per pusę iš vienos pusės į kitą. (Jei norite, galite praleisti šį veiksmą, bet manau, kad lengviau gauti vienodo dydžio juosteles, kai dirbate su viršutine ir apatine dalimis atskirai.) Tada paimkite kiekvieną iš šių gabalėlių ir nupjaukite maždaug 1 cm (½ colio) juosteles. platus.
Paprikas galite valgyti žalias arba lengvai keptas. (Jei gaminate jas ilgiau nei 15 minučių, jos gali šiek tiek permirkti ir subyrėti į gabalus.) Paprikos taip pat puikiai tinka sodriuose pomidorų padažuose, kur jie suteikia saldumo!
Nupjautos paprikos ilgai neišsilaiko, todėl geriausia jas sunaudoti per dieną ar dvi. Jei pipirų dalys yra suglebusios, tai dažnai reiškia, kad ji jau pradėjo irti. Iškirpkite šiuos suglebusius gabaliukus ir išmeskite – manau, kad lengviausia tai padaryti pabaigoje.