Skip to content
Home » Kaip virti quinoa – kaip pjaustyti morką

Kaip virti quinoa – kaip pjaustyti morką

Kvinoja yra maža, apvali sėkla, kurią galima valgyti kaip ryžius ar kuskusą. Jame gausu baltymų ir skaidulų, netgi įvairių spalvų!

Dėl gausaus baltymų ir skaidulų quinoa yra labai soti, todėl nedidelio puodelio (200-250 ml) sausos quinoa lengvai užteks keturiems žmonėms. Ir jei jau esate susipažinę su ryžių virimu (nuoroda), quinoa virti yra gana paprasta.

Pradėkite nuo quinoa plovimo. Į puodą galite įpilti vienodus kiekius quinoa ir vandens, išmaišykite ir nupilkite vandenį arba, mano pasirinktu būdu, suberkite quinoa į metalinį sietelį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Sudėkite quinoa į puodą ir įpilkite vandens. Kvinajai reikia daug vandens – tris kartus daugiau vandens nei quinoa! Naudokite matavimo ąsotį arba tą patį puodelį, kurį naudojote matuodami kvinoją. Tačiau jei norite tikrai geros quinoa, rekomenduočiau ją virti žaliavoje, o ne paprastame vandenyje – jos tekstūra ir skonis labai skiriasi!

Uždenkite puodą dangčiu ir užvirinkite. Kai tik jis pasiekia virimo temperatūrą, galite apversti keptuvę žemyn, kad ji tik švelniai užvirtų. Tada reikia virti apie Dvidešimt minučiųarba kol suminkštės ir sugers visą vandenį. Nepamirškite išjungti keptuvės, kai tik vanduo nubėgs!

Kvinoja nėra tokia įprasta kaip ryžiai ar makaronai, tačiau tai puikus būdas paįvairinti savo valgį!