Makaronų salotos jau seniai buvo mano mėgstamiausias vasaros garnyras. Jis kupinas sodraus pomidorų skonio, bet pakankamai lengvas, kad būtų galima valgyti net karščiausiomis dienomis!
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- 2 puodukai
ir ingredientai (keturioms porcijoms):
- Šiek tiek aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 skardinė pjaustytų pomidorų
- mišrios žolelės
- bazilikas
- makaronai
Pradėkite padėdami didesnį puodą ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnas)
Įdėkite savo svogūną į keptuvękartu su gausiu pabarstymu mišrios žolelės ir bazilikas. (Šiek tiek džiovinto česnako taip pat suteikia skonį.)
Švelniai pakepinti svogūną kol taps permatomas ir šiek tiek auksinės spalvos. (Šiek tiek acto šlakstė gali pagreitinti šį etapą.)
Sudėkite konservuotus pomidorus. (Nepamirškite išplauti skardos su trupučiu vandens, kad nereikėtų švaistyti.)
Padažą pakaitinkite iki švelniai virimo (nuolat, tylus burbulas) ir leiskite jam burbuliuoti, kol virkite makaronus. (Jei nesate tikri, kaip pasakyti, kada jūsų makaronai išvirti, peržiūrėkite praėjusios savaitės įrašą čia.)
Paragaukite savo padažo. Puikus šio padažo dalykas yra tai, kad galite jį paruošti labai greitai ir išlaikyti atskirų ingredientų skonį arba virti ilgai ir lėtai, kad viskas susimaišytų. (Tiesiog būtinai uždenkite dangtį ir įsitikinkite, kad neišdžiūtų.) Paprastai kepu apie 20 minučių, tada įpilu šiek tiek pomidorų tyrės (arba kečupo), kad sodrumas būtų sodrus.
Kai būsite patenkinti savo padažu, sumaišykite padažą ir makaronus. Jei norite, taip pat galite pridėti pjaustytų alyvuogių ar marinuotų agurkų.
Ir jis paruoštas tarnauti! Puikiai tinka iškyloms ir kepsniams!
Tai gana paprastas receptas, todėl puikiai tinka eksperimentuoti! Kodėl nepabandžius kartu su žolelėmis pridėti paprikos ar čili, arba į pjaustytus pomidorus įberti paprikos?