Skip to content
Home » Kaip virti porų ir bulvių sriubą – kaip susmulkinti morką

Kaip virti porų ir bulvių sriubą – kaip susmulkinti morką

Daugeliui jūsų labai patiko mano praėjusio mėnesio įrašas „Daržovių sriuba“ (nuoroda), todėl pagalvojau, kad jums gali patikti dar vienas sriubos receptas. Porai ir bulvės – tai klasika, skaniai šilta ir soti šaltą dieną!

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • didelis puodas
  • matavimo ąsotis
  • virdulys

ir ingredientai (keturioms porcijoms):

  • Šiek tiek aliejaus
  • vienas didelis poras
  • Žolelės ir prieskoniai
  • keturios vidutinės bulvės (maždaug jūsų kumščio dydžio)
  • 2 pintos/1 litras sultinio (nuoroda) arba 2 sultinio kubeliai

Pradėkite pastatydami puodą ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir susmulkinkite savo porą. (Jei sriubą ruošiate greitai, porą supjaustykite griežinėliais, o lėtai verdant gabalėlius – greičiau. Abu būdus rasite praėjusios savaitės įraše čia.)

Į keptuvę įpilkite porų, kartu su džiovintomis žolelėmis ar prieskoniais, kuriuos norite naudoti. Truputis česnako padeda išryškinti poro skonį, o čiobreliai ir rozmarinai puikiai dera su bulvėmis.

Puodo, kuriame yra pjaustytų porų ir džiovintų žolelių, nuotrauka

Švelniai pakepinkite porus kol jie bus minkšti ir šiek tiek permatomi. Tada pridėkite savo atsargas.

Puodo, kuriame yra pjaustytų porų, nuotrauka

Bulves supjaustykite gabalėliais (čia galite rasti mano pjaustymo pamoką) ir įdėkite juos į sriubą. Jei neturite virtuvės kombaino, galbūt verta skirti laiko bulvių lupimui, bet jei sriubą ketinate suplakti pabaigoje, tai mažai ką pakeis.

Puodo, kuriame yra pjaustytų porų ir bulvių gabalėliai, nuotrauka

Uždėkite dangtį ir pakelkite keptuvę iki švelnaus burbulo. B20-30 minučių patepkite sriubą aliejumi. Man ši sriuba labiausiai patinka, kai bulvės pakankamai minkštos, kad susimaišytų su padažu. Jei neturite blenderio, sriubą reikės virti tol, kol bulvės tikrai suminkštės. Tiesą sakant, bulvių likučių naudojimas yra puikus būdas tai padaryti.

Nepamirškite paragauti savo sriubos prieš patiekdami – manau, kad bulvės mėgsta gana daug druskos, nors tai, žinoma, priklausys, kiek druskos yra jūsų atsargose.

Balto dubenėlio, pripildyto žalios sriubos, užpilto tarkuotu sūriu ir čiobreliais, nuotrauka
Pabarstę tarkuoto sūrio ir šviežių čiobrelių, paprastas dubenėlis sriubos atrodo puošniai!

Žinoma, į porų ir bulvių sriubą galite pridėti kitų ingredientų. Žalios daržovės, pavyzdžiui, špinatai ar salierai, puikiai tinka, nes papildo žemišką bulvių skonį ir porų žalumą. Šakninės daržovės, tokios kaip salierai, pastarnokai ar burokėliai, taip pat būtų puikūs žiemos priedai!

Jei gaminate porų ir bulvių sriubą pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!