Daugeliui jūsų labai patiko mano praėjusio mėnesio įrašas „Daržovių sriuba“ (nuoroda), todėl pagalvojau, kad jums gali patikti dar vienas sriubos receptas. Porai ir bulvės – tai klasika, skaniai šilta ir soti šaltą dieną!
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- didelis puodas
- matavimo ąsotis
- virdulys
ir ingredientai (keturioms porcijoms):
- Šiek tiek aliejaus
- vienas didelis poras
- Žolelės ir prieskoniai
- keturios vidutinės bulvės (maždaug jūsų kumščio dydžio)
- 2 pintos/1 litras sultinio (nuoroda) arba 2 sultinio kubeliai
Pradėkite pastatydami puodą ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir susmulkinkite savo porą. (Jei sriubą ruošiate greitai, porą supjaustykite griežinėliais, o lėtai verdant gabalėlius – greičiau. Abu būdus rasite praėjusios savaitės įraše čia.)
Į keptuvę įpilkite porų, kartu su džiovintomis žolelėmis ar prieskoniais, kuriuos norite naudoti. Truputis česnako padeda išryškinti poro skonį, o čiobreliai ir rozmarinai puikiai dera su bulvėmis.
Švelniai pakepinkite porus kol jie bus minkšti ir šiek tiek permatomi. Tada pridėkite savo atsargas.
Bulves supjaustykite gabalėliais (čia galite rasti mano pjaustymo pamoką) ir įdėkite juos į sriubą. Jei neturite virtuvės kombaino, galbūt verta skirti laiko bulvių lupimui, bet jei sriubą ketinate suplakti pabaigoje, tai mažai ką pakeis.
Uždėkite dangtį ir pakelkite keptuvę iki švelnaus burbulo. B20-30 minučių patepkite sriubą aliejumi. Man ši sriuba labiausiai patinka, kai bulvės pakankamai minkštos, kad susimaišytų su padažu. Jei neturite blenderio, sriubą reikės virti tol, kol bulvės tikrai suminkštės. Tiesą sakant, bulvių likučių naudojimas yra puikus būdas tai padaryti.
Nepamirškite paragauti savo sriubos prieš patiekdami – manau, kad bulvės mėgsta gana daug druskos, nors tai, žinoma, priklausys, kiek druskos yra jūsų atsargose.
Žinoma, į porų ir bulvių sriubą galite pridėti kitų ingredientų. Žalios daržovės, pavyzdžiui, špinatai ar salierai, puikiai tinka, nes papildo žemišką bulvių skonį ir porų žalumą. Šakninės daržovės, tokios kaip salierai, pastarnokai ar burokėliai, taip pat būtų puikūs žiemos priedai!