Skip to content
Home » Kaip virti makaronus – kaip pjaustyti morkas

Kaip virti makaronus – kaip pjaustyti morkas

Makaronai yra populiarus ir universalus angliavandenių šaltinis, o kai žinai, kaip lengva juos virti!

Makaronai būna įvairių formų ir spalvų – tiek švieži, tiek džiovinti. Tačiau visų rūšių makaronai gaminami iš tų pačių pagrindinių ingredientų, todėl juos gamindami galite taikyti tuos pačius principus.

Džiovinti makaronai lengviau laikyti ir transportuoti, todėl jie yra labiau įprasti ir pigesni nei švieži makaronai.

Pradėkite matuodami a porcija makaronų. Tam galite naudoti rankas – džiovintų makaronų kiekis, kurį galite sugriebti į saują, yra viena porcija jums. (Atminkite: jei gaminate žmonėms, kurie yra didesni ar mažesni už jus, jų porcijų dydžiai skirsis!) Pirmą kartą įdėjus į puodą, dažnai atrodo, kad nepakanka, tačiau verdant makaronai susigeria. vandens ir plečiasi.

Sudėkite makaronus į puodą ir uždenkite jį vandeniu. (Pradėdami nuo karšto vandens iš virdulio, makaronai išvirs šiek tiek greičiau, tačiau puikiai tinka ir šaltas vanduo.) Makaronai turi būti visiškai panardinti, tačiau naudojant kuo mažiau vandens sutaupote laiko ir energijos.

Uždenkite puodą dangčiu ir pašildykite jį ant kaitlentės. Stebėkite, kad neužvirtų. Kai užvirs (vandenyje susidaro dideli burbuliukai), sumažinkite ugnį, kad gerai užvirtų (vandenyje atsiranda mažų, įprastų burbuliukų) ir atkreipkite dėmesį į laikas. Makaronų pakelis turėtų suteikti jums virimo laiko, tačiau paprastai maži makaronai, tokie kaip makaronai, užtrunka tik 5 minutes, o didesnių formų makaronai gali užtrukti iki 20.

Verdant džiovintus makaronus jie tampa šiek tiek permatomi iki nepermatomi ir tampa minkšti. Norėdami patikrinti, ar makaronai iki galo išvirti, perpjaukite (arba įkandykite) gabalėlį per pusę. Jei tai minkštas ir ta pati spalva iki galo, tai virti.

Švieži makaronai yra šiek tiek sudėtingiau tiek laikyti, tiek virti. Kadangi jie nebuvo išdžiūvę, švieži makaronai išverda greičiau. Tačiau spalvos ir tekstūros pokyčius pastebėti sunkiau, todėl šviežius makaronus lengviau pervirti.

(Jei tikrai norite išstumti valtį, galite pabandyti pasigaminti savo makaronus nuo nulio. Tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo, bet vis tiek tai šiek tiek nepatenka į šio tinklaraščio taikymo sritį!)

Kai makaronai išvirs, galite juos sumaišyti su padažu*, žolelių pesto arba tiesiog šlakeliu aliejaus ir pabarstyti druskos. Makaronai puikiai tinka įvairiems patiekalams, bet šiltam orui mano mėgstamiausios yra pomidorų makaronų salotos!

*(Galite virti makaronus padaže, bet tai užtruks šiek tiek ilgiau nei vandenyje.)