Skip to content
Home » Kaip pasigaminti kvinojos salotas – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti kvinojos salotas – kaip susmulkinti morką

Tai buvo vienas pirmųjų mano išradimų, kuriuo tikrai didžiavausi! Tai puikus vasaros patiekalas ir tikrai skanios salotos.

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • puodą
  • didelis maišymo dubuo
  • virdulys
  • matavimo ąsotis

ir ingredientai (4 asmenims):

  • 200-250 ml quinoa
  • 1 atsargų kubas
  • česnako
  • kalendra / kalendra
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • šaldytų žirnių, tokių kaip petits pois
  • 16 vyšninių pomidorų
  • agurkas

Pradėkite nuo wpelenuojant quinoa ir palikite nuvarvėti. (Išsamiau apie quinoa rašiau čia, taigi, jei kas nors neaišku, pažiūrėkite!)

Padėkite savo puodą ant švelnaus karštisir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai). Papildyti truputį Alyva (mažiau nei arbatinis šaukštelis yra gerai), tada jūsų kubeliais pjaustytas svogūnasčesnakai, ir kalendra.

Puodo, kuriame yra kubeliais pjaustytas svogūnas, kalendra ir česnako milteliai, nuotraukaUžvirkite virdulį ir sumaišykite sultinį, pagal instrukcijas. Įpilkite quinoa, tada sultinio, į puodą. (Atminkite: naudokite tris kartus daugiau skysčio nei quinoa.)

Puodo, kuriame yra svogūnai, sultinys, quinoa ir prieskoniai, nuotrauka

Morkas supjaustykite kubeliais (išsamesnę instrukciją rasite čia), tada sudėkite į puodą.

Puodo, kuriame yra svogūnai, morkos ir quinoa, nuotrauka

Uždenkite puodą dangčiu ir palikite švelniai virkite 20 minučių.

Kol puodas verda, supjaustykite pomidorą ir agurką. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: pomidoras, agurkas.) Šaldytus žirnelius ir pomidorą suberkite į didelį dubenį, bet kol kas agurką palikite atskirai.

Didelio maišymo dubenėlio su kubeliais pjaustytais pomidorais ir žirneliais nuotrauka

Kai quinoa sugers visą skystį, ją reikia virti.

30 kvinojos salotos (18)

Sudėkite paruoštus ingredientus į maišymo dubenį. Taip atšildysite žirnius ir tuo pačiu atvėsinsite quinoa mišinį. Pagaliau, pridėkite agurką.

Didelio maišymo dubenėlio, kuriame yra kinojos, žirnių, kubeliais pjaustytų morkų, pomidorų ir agurkų, nuotrauka

Man šios salotos labiausiai patinka, kai jos yra ką tik pagamintos ir dar šiek tiek šiltos, bet jei neketinate jų valgyti iš karto, nepamirškite atšaldyti šaldytuve.

Iš pradžių šį receptą sukūriau kaip priedą prie falafelių, tačiau česnakai ir kalendra yra tokie universalūs skoniai, kad tinka beveik prie visko! Galite pridėti šiek tiek pupelių, valgyti su mėsainiu ar net kubeliais pjaustytą kumpį!

Nuotrauka su baltu dubeniu, užpildytu quinoa salotomis, ant viršaus su kubeliais pjaustytu kumpiu

Jei gaminate kvinojos salotas pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!