Tai buvo vienas pirmųjų mano išradimų, kuriuo tikrai didžiavausi! Tai puikus vasaros patiekalas ir tikrai skanios salotos.
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- puodą
- didelis maišymo dubuo
- virdulys
- matavimo ąsotis
ir ingredientai (4 asmenims):
- 200-250 ml quinoa
- 1 atsargų kubas
- česnako
- kalendra / kalendra
- 2 svogūnai
- 2 morkos
- šaldytų žirnių, tokių kaip petits pois
- 16 vyšninių pomidorų
- agurkas
Pradėkite nuo wpelenuojant quinoa ir palikite nuvarvėti. (Išsamiau apie quinoa rašiau čia, taigi, jei kas nors neaišku, pažiūrėkite!)
Padėkite savo puodą ant švelnaus karštisir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai). Papildyti truputį Alyva (mažiau nei arbatinis šaukštelis yra gerai), tada jūsų kubeliais pjaustytas svogūnasčesnakai, ir kalendra.
Užvirkite virdulį ir sumaišykite sultinį, pagal instrukcijas. Įpilkite quinoa, tada sultinio, į puodą. (Atminkite: naudokite tris kartus daugiau skysčio nei quinoa.)
Morkas supjaustykite kubeliais (išsamesnę instrukciją rasite čia), tada sudėkite į puodą.
Uždenkite puodą dangčiu ir palikite švelniai virkite 20 minučių.
Kol puodas verda, supjaustykite pomidorą ir agurką. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: pomidoras, agurkas.) Šaldytus žirnelius ir pomidorą suberkite į didelį dubenį, bet kol kas agurką palikite atskirai.
Kai quinoa sugers visą skystį, ją reikia virti.
Sudėkite paruoštus ingredientus į maišymo dubenį. Taip atšildysite žirnius ir tuo pačiu atvėsinsite quinoa mišinį. Pagaliau, pridėkite agurką.
Man šios salotos labiausiai patinka, kai jos yra ką tik pagamintos ir dar šiek tiek šiltos, bet jei neketinate jų valgyti iš karto, nepamirškite atšaldyti šaldytuve.
Iš pradžių šį receptą sukūriau kaip priedą prie falafelių, tačiau česnakai ir kalendra yra tokie universalūs skoniai, kad tinka beveik prie visko! Galite pridėti šiek tiek pupelių, valgyti su mėsainiu ar net kubeliais pjaustytą kumpį!