Žuvis yra puikus baltymų ir eterinių aliejų šaltinis. Taip pat gana lengva atskirti, kada jis iškepęs – minkštimas iš permatomo (dažniausiai permatomo) tampa nepermatomas.
Žuvis yra vienas iš mano mėgstamiausių maisto produktų, tačiau pervirta ji gali būti sausa ir kieta. Štai kodėl man patinka ši technika; jis švelniai garina žuvį ir suteikia šiek tiek laisvės gaminant maistą. Išgalvotas šios technikos pavadinimas yra virimas en papilotekuri yra tik prancūzų kalba pergamente. Tačiau dažniausiai naudoju foliją.
Jums reikės:
- aliuminio folija
- kepimo skarda
- orkaitė
- orkaitės pirštinės
ir ingredientai:
- 1 žuvies filė vienam asmeniui
- šiek tiek citrinos sulčių
- žiupsnelis druskos
Pradėkite įjungdami orkaitę į Gas Mark 4, 180° (160° ventiliatorius).
Supjaustykite aliuminio folijos gabalėlius pagal dydį. Ji turi būti pakankamai didelė, kad apeitų jūsų filė; Pastebiu, kad maždaug pusės ritinio pločio kvadratas tinka daugumai žuvies gabalėlių.
Įdėkite žuvį į folijos vidurį ir šiek tiek pabarstykite citrinos sultimis ir druska.
Užlenkite foliją aplink žuvies kraštus, palikdami vietos aplink kraštus ir šonus, o viršuje grubiai suspauskite. Tikslas yra padaryti mažą žuvies gabalėlį, kuris prisipildytų garų, tačiau jis turi leisti dalį garų išeiti, kad jis nesprogtų.
Padėkite folijos paketą (-us) ant kepimo skardos ir kepti orkaitėje. Riebioms žuvims, tokioms kaip lašiša, iškepti prireiks 20–25 minučių, o baltai žuviai, pavyzdžiui, menkei, iškepti reikia tik 10–15 minučių.
Pasibaigus kepimo laikui, atidarykite žuvies siuntinį ir patikrinkite, ar žuvis iškepusi. (Būkite atsargūs – karšta!)
Šiuose mažuose žuvies paketėliuose galite išbandyti daugybę skirtingų skonių, todėl jie yra tikrai universalūs! Kodėl nepabandžius pridėti žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar citrinžolės, arba nepagardinus žiupsneliu aitriosios paprikos. Taip pat galite pakeisti citrinos sultis actu, kad gautumėte kitokį posūkį.
Nepamirškite išplauti ir pakartotinai panaudoti arba perdirbti aliuminio foliją!