Skip to content
Home » Kaip virti košę – kaip susmulkinti morką

Kaip virti košę – kaip susmulkinti morką

Tai ne tai, ką planavau, bet po šiek tiek įtemptos savaitės pamaniau, kad išmokysiu pasigaminti vieną iš mano mėgstamiausių patogių patiekalų – košės!

Košę iš tikrųjų galima gaminti iš daugybės įvairių grūdų, bet man tai turi būti avižiniai dribsniai. Avižos turi gana daug baltymų ir jose esančią energiją išskiria gražiai ir lėtai. Be to, jie tikrai naudingi jūsų žarnynui!

Mano mėgstamiausias būdas gaminti košę yra mikrobangų krosnelėje. (Tiesą sakant, tai vienas iš nedaugelio mikrobangų krosnelės patiekalų, kuriuos galiu gaminti!)

Jums reikės:

ir ingridientai:

  • avižų košė (kartais vadinama avižų valcavimu)

Pirma, jums reikia a dubuo. Jis turi būti tinkamas naudoti mikrobangų krosnelėje ir turi būti didesnis, nei manote! Nors kaitinant viskas plečiasi, košė ypač linkusi pervirti ir padaryti lipnią netvarką! Rekomenduoju dubenį, kuriame tilptų bent dvigubai daugiau košės, nei norisi suvalgyti.

Pridėkite savo avižinė košė prie dubens. Košė labai soti, todėl dažniausiai naudoju tik a pora šaukštų.

Dabar košę galima virti su vandeniu ar pienu, ar net trupučiu abiejų. Su pienu gaminama košė yra šiek tiek kreminės tekstūros, bet taip pat skanu su vandeniu. Bet kuriuo budu, įpilkite maždaug tiek skysčio, kiek avižųir greitai išmaišykite.

Nustatykite savo mikrobangų krosnelę į Aukšta įtampair nustatykite laikmatį 5 minutės. Tačiau skirtingai nuo daugelio mikrobangų krosnelės patiekalų, verdant košę reikia stebėti. Kai košė verda, ji burbuliuoja ir stengiasi ištrūkti iš dubens. Kai taip atsitiks, tiesiog išjunkite mikrobangų krosnelę ir leiskite košei vėl nusistovėti.

Kai košė užvirsta, ji išvirta ir pasiruošęs valgyti. Jei norite minkštesnės košės, žinoma, galite įdėti ją atgal į mikrobangų krosnelę. Tik žinokite, kad antrą kartą jis labai greitai užvirs.

Paprasta košė nėra pats jaudinantis skonis, tačiau į ją galite pridėti daugybę dalykų. Du iš mano mėgstamiausių yra auksinis sirupas ir razinos. Iš tiesų prie košės dera ir džiovinti, ir švieži vaisiai. O jei norite kažko pikantiškesnio, kodėl gi nepabandžius kumpio ar šoninės?