Skip to content
Home » Kaip pasigaminti pikantišką faršą – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti pikantišką faršą – kaip susmulkinti morką

Patiekalas, kurį savo namuose vadiname pikantišku faršu, yra itin universalus. Jis gana panašus į Bolonijos, bet su subtiliais variantais galite jį paversti čili con carne, lazanija ar kotedžo pyragu!

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • wok arba gilus puodas su dangčiu

ir ingredientai (keturiems žmonėms):

  • Šiek tiek aliejaus
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 500 g jautienos, ėrienos arba Quorn faršo (dar žinomo kaip malta mėsa)
  • 1 paprika
  • 2-3 morkos
  • konservuotų kapotų pomidorų
  • pomidorų tyrė
  • šaldytų žirnių arba špinatų
  • mišrios žolelės
  • druskos

Pradėkite padėdami keptuvę ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai)

Įdėkite savo svogūną į keptuvękartu su gausiu pabarstymu mišrios žolelės. (Aš dažnai taip pat dedu šiek tiek česnako, bet nereikia.)

Wok keptuvės, kurioje yra kubeliais pjaustytas raudonasis svogūnas ir mišrios žolelės, nuotrauka

Kitas, pridėkite savo faršą. Viską išmaišykite ir sulaužykite sulipusius faršo gumulėlius.

Wok keptuvės su kubeliais pjaustytų raudonųjų svogūnų ir Quorn faršo nuotrauka

Supjaustykite pipirus (pamoką galite rasti čia: pipirai), tada įdėkite jį į keptuvę.

Wok keptuvės, kurioje yra kubeliais pjaustytas raudonasis svogūnas, Quorn faršas ir kubeliais pjaustyta raudonoji paprika, nuotrauka

Sutarkuokite savo morkas. (Nepamirškite palikti viršutinės dalies, kad galėtumėte naudoti kaip rankeną tarkuojant – daugiau patarimų rasite praėjusios savaitės mokymo programoje.)

Įdėkite tarkuotą morką į keptuvę, po to a skardinė pomidorų. Norėdami įsitikinti, kad nešvaistote pomidorų gėrybių, išskalaukite skardą šlakeliu vandens.

Wok keptuvės nuotrauka, kurioje daugiausiai tarkuotos morkos ir pjaustyti pomidorai

Sumaišykite viskas kartu ir uždėkite dangtį. Tai padeda keptuvei greičiau įkaisti ir išlaikyti drėgmę.

Po to 5-10 minučiųpridėkite dosnų šaukštelį pomidorų tyrė. Taip padažas tampa sodresnis; jei neturite pomidorų tyrės, vietoje jos galite naudoti kečupą.

Wok keptuvės su daržovių ir faršo mišinių nuotrauka su maždaug šaukšto dydžio pomidorų tyrės gabalėliu ant viršaus

Jūsų patiekalas beveik paruoštas, todėl įsitikinkite paragaukite savo padažo. Jei atrodo, kad kažko trūksta, pabandykite įberti šiek tiek druskos ar dar pomidorų tyrės.

Likus penkioms minutėms iki patiekimo, sudėkite šaldytus žirnelius arba špinatus į keptuvę.

Wok keptuvės su pikantišku faršu nuotrauka

Prieš patiekdami būtinai viską sumaišykite!

Nuotrauka su pikantišku dubeniu ant makaronų, o ant viršaus pabarstytas sūris

Ši pikantiško faršo versija puikiai tiks su makaronais. Bet jei turite kokių nors likučių, tai taip pat yra puikūs nachos!

Tortilijos traškučių lėkštės, padengtos pikantišku faršu ir lydytu sūriu, nuotrauka

Atminkite, kad šis receptas yra tik pagrindas, todėl drąsiai žaiskite su juo! Pabandykite pridėti aitriosios paprikos ar paprikos, kad šiek tiek pagardintumėte, arba naudokite kitokias žoleles. Kartu su žirniais galite pridėti skardinę pupelių, kad papildytumėte arba pakeistumėte faršą. Arba galite pabandyti naudoti įvairias daržoves – kodėl gi neįdėjus nedidelių brokolių žiedynų ar net nepabandžius vietoj morkų – pastarnoko?

Jei gaminate pikantišką faršą pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!