Patiekalas, kurį savo namuose vadiname pikantišku faršu, yra itin universalus. Jis gana panašus į Bolonijos, bet su subtiliais variantais galite jį paversti čili con carne, lazanija ar kotedžo pyragu!
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- wok arba gilus puodas su dangčiu
ir ingredientai (keturiems žmonėms):
- Šiek tiek aliejaus
- 2 vidutiniai svogūnai
- 500 g jautienos, ėrienos arba Quorn faršo (dar žinomo kaip malta mėsa)
- 1 paprika
- 2-3 morkos
- konservuotų kapotų pomidorų
- pomidorų tyrė
- šaldytų žirnių arba špinatų
- mišrios žolelės
- druskos
Pradėkite padėdami keptuvę ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai)
Įdėkite savo svogūną į keptuvękartu su gausiu pabarstymu mišrios žolelės. (Aš dažnai taip pat dedu šiek tiek česnako, bet nereikia.)
Kitas, pridėkite savo faršą. Viską išmaišykite ir sulaužykite sulipusius faršo gumulėlius.
Supjaustykite pipirus (pamoką galite rasti čia: pipirai), tada įdėkite jį į keptuvę.
Sutarkuokite savo morkas. (Nepamirškite palikti viršutinės dalies, kad galėtumėte naudoti kaip rankeną tarkuojant – daugiau patarimų rasite praėjusios savaitės mokymo programoje.)
Įdėkite tarkuotą morką į keptuvę, po to a skardinė pomidorų. Norėdami įsitikinti, kad nešvaistote pomidorų gėrybių, išskalaukite skardą šlakeliu vandens.
Sumaišykite viskas kartu ir uždėkite dangtį. Tai padeda keptuvei greičiau įkaisti ir išlaikyti drėgmę.
Po to 5-10 minučiųpridėkite dosnų šaukštelį pomidorų tyrė. Taip padažas tampa sodresnis; jei neturite pomidorų tyrės, vietoje jos galite naudoti kečupą.
Jūsų patiekalas beveik paruoštas, todėl įsitikinkite paragaukite savo padažo. Jei atrodo, kad kažko trūksta, pabandykite įberti šiek tiek druskos ar dar pomidorų tyrės.
Likus penkioms minutėms iki patiekimo, sudėkite šaldytus žirnelius arba špinatus į keptuvę.
Prieš patiekdami būtinai viską sumaišykite!
Ši pikantiško faršo versija puikiai tiks su makaronais. Bet jei turite kokių nors likučių, tai taip pat yra puikūs nachos!
Atminkite, kad šis receptas yra tik pagrindas, todėl drąsiai žaiskite su juo! Pabandykite pridėti aitriosios paprikos ar paprikos, kad šiek tiek pagardintumėte, arba naudokite kitokias žoleles. Kartu su žirniais galite pridėti skardinę pupelių, kad papildytumėte arba pakeistumėte faršą. Arba galite pabandyti naudoti įvairias daržoves – kodėl gi neįdėjus nedidelių brokolių žiedynų ar net nepabandžius vietoj morkų – pastarnoko?