Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
Mūsų namuose yra šiek tiek meilės / neapykantos santykių su grybais. Turiu omenyje tai, kad du iš mūsų juos mylime, vienas yra abejingas, o vienas jų nekenčia.
Grybai yra tam tikra grybelio rūšis, ir iš tikrųjų yra daugybė skirtingų veislių. Tačiau dažniausiai prekybos centruose pamatysite uždarų puodelių, kaštonų ar sagų grybus.
Šie grybai jau buvo paruošti už jus. Liko tik kotelis ir dangtelis, todėl galite valgyti visą!
Grybų net plauti nereikia; iš tikrųjų geriausia jų nesušlapti. Dėl to jie jausis ne tik gleivingi, bet ir labai palengvins pelėsių atsiradimą ant grybų. (Ant grybų augantis pelėsis mane visada linksmino, mažas grybas auga ant didelio grybo, bet aš nukrypstu.)
Tačiau jei jūsų grybai šiek tiek pasensta, galbūt norėsite juos nulupti. Iš tikrųjų lengviausia tai padaryti pirštais! Pradėkite nuo grybo nuplėšdami kotelį. Tada galite pasiekti grybo vidurį ir suimti odelės kraštą, esantį netoli tos vietos, kur buvo kotelis. Tada švelniai nuimkite.
Norėdami susmulkinti grybus, lengviausia pradėti gulint ant kepurėlių. Gabalus galite tiesiog padalinti į ketvirčius.
Jei norite, kad grybai būtų supjaustyti griežinėliais, pirmiausia perpjaukite juos per pusę. Tada pjaustydami padėkite grybą ant nupjautos pusės. Man patinka maždaug pusės centimetro (1/4 colio) storio griežinėliai.
Grybus galima valgyti žalius arba virtus, tačiau perkeptas grybas yra guminis ir kramtomas. Norėdami kepti grybus, tiesiog pakaitinkite juos keptuvėje nuo 5 iki 20 minučių! Tai tikrai priklauso nuo to, kaip gerai iškepę mėgstate savo grybą.