Skip to content
Home » Kaip virti daržovių sriubą – kaip susmulkinti morką

Kaip virti daržovių sriubą – kaip susmulkinti morką

Atvėsus orams nekantrauju pasigaminti dar šildančių patiekalų. O kas gali būti geriau šaltą dieną už karštą dubenį sriubos?

Yra tiek daug skirtingų sriubų rūšių, kad pagalvojau, kad būtų gerai pradėti nuo bendros technikos. Jei norite konkretesnių receptų, praneškite man!

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • didelis puodas
  • matavimo ąsotis
  • virdulys

ir ingredientai:

  • Šiek tiek aliejaus
  • svogūnai
  • Žolelės ir prieskoniai
  • daržovės
  • akcijos (nuoroda) arba akcijų kubas

Pradėkite pastatydami puodą ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Jei norite greitai išvirti sriubą, supjaustykite svogūną kubeliais (kaip taip), bet jei turite šiek tiek daugiau laiko, tinka griežinėliai (nuoroda) ar net svogūno gabalėliai (nuoroda).

Įdėkite savo svogūną į keptuvę, kartu su džiovintomis žolelėmis ar prieskoniais, kuriuos norite naudoti. Daugelyje patiekalų mėgstu naudoti česnaką ir imbierą, o kiti naudojami prieskoniai priklauso nuo to, kokias daržoves naudoju. Pavyzdžiui, pomidoras ir bazilikas yra klasikinis derinys, kaip ir morkos ir kalendra.

Puodo, kuriame yra kubeliais pjaustytų svogūnų, žolelių ir prieskonių mišinys, nuotrauka

Švelniai pakepinkite svogūnus kol taps šiek tiek auksinės spalvos ir permatomos. Tada pridėkite savo atsargas. Sultinio reikia maždaug tiek, kiek norisi sriubos – vienam žmogui rekomenduoju apie 250 ml arba pusę puslitros. Uždėkite dangtį ir švelniai užvirkite.

Puodo, kuriame yra kubeliais pjaustytų svogūnų, žolelių ir prieskonių bei sultinio, nuotrauka

Supjaustykite daržoves ir sudėkite į sriubą. Kad viskas iškeptų tolygiai, pradėkite nuo ilgiausiai užtrunkančių daržovių (pavyzdžiui, morkų), o baigkite nuo to, kurias reikia virti mažiausiai (pvz., žalios). Jei nesate tikri, kiek laiko užtrunka ką nors virti, peržiūrėkite čia esantį skirtuką Technika, kaip supjaustyti morką.

Puodo, kuriame yra kubeliais pjaustytų daržovių ir sultinio mišinys, nuotrauka

Kai visos daržovės bus minkštos, jūsų sriuba bus išvirta. Bet jei norite, kad jis būtų tirštesnis ar stipresnis, galite virti šiek tiek ilgiau. Prieš patiekdami, būtinai paragaukite sriubos ir įberkite druskos ar šviežių žolelių, kurias norite pridėti.

Balto dubenėlio, pilno sriubos, nuotrauka

Sotus daržovių sriubos dubenėlis puikiai tiks su lydytu sūriu ir skrebučio riekele, o kodėl nepagardinus ir patiekus su kiaušiniu ir makaronais?

Sriuba yra toks universalus patiekalas; puikiai tinka sunaudoti likučius. (Net ir tie pusiau panaudoti padažo stiklainiai, slypintys jūsų šaldytuve.) Išvirę galite net viską sumaišyti, kad išeis tikrai tiršta, lygi sriuba.

Jei gaminate sriubą pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!