Kaip susmulkinti morką grįžo iš neplanuotos pertraukos su vienu mėgstamiausių ingredientų – česnaku!
Česnakai priklauso tai pačiai šeimai kaip svogūnai (nuoroda), laiškiniai svogūnai (nuoroda) ir porai (nuoroda). Tai puikus būdas suteikti patiekalui skonio ir netgi gali padėti sustiprinti imuninę sistemą!
Švieži česnakai auga svogūnėliais su plona, popierine oda. Odelę galite nulupti rankomis, o svogūnėlį suskaldyti į atskirus gvazdikėlius.
Patys gvazdikėliai taip pat turi odos sluoksnį. Norėdami jį pašalinti, nupjaukite sutirštėjusią pluoštinę gvazdikėlio dalį, sujungusią ją su likusia svogūnėlio dalimi. Tada turėtumėte galėti nulupti likusią odos dalį rankomis.
Ištisos česnako skiltelės skaniai paskrudintos – karamelizuojasi, būna lipnios ir skanios! Tiesiog sudėkite nuluptus sveikus gvazdikėlius su likusiu kepsniu.
Norėdami greičiau iškepti česnaką, galite jį smulkiai supjaustyti. Nuluptą česnako skiltelę padėkite ant plokščiiausios pusės ir supjaustykite kuo plonesnius griežinėlius.
Tačiau, kadangi česnako skonis yra toks stiprus, galite geriau sutraiškyti skilteles. Galite naudoti česnako spaudą (tiesiog įdėkite nuluptas skilteles į spaudą ir išspauskite) arba grūstuvę ir grūstuvą.
Česnako paruošimas gali būti gana sudėtingas (ir jūsų rankos kvepia česnaku), todėl, nors tai yra puikus įgūdis, kurį reikia išmokti, galite naudoti iš anksto paruoštą ingredientą kasdieniam gaminimui. Aš mėgstu česnako miltelius, bet galite gauti ir aliejuje konservuoto česnako. (Kadangi vanduo užima didžiąją dalį šviežio česnako tūrio, jums reikia mažiau nei trečdalio česnako miltelių tūrio.)
Gaminant su česnaku reikia atsiminti du svarbius dalykus. Viena iš jų yra tai, kad jis turi labai stiprų skonį. (Dažnai nesu tikras, ar jis man priskiriamas prieskoniui ar daržovei.) Atminkite, kad česnako visada galite dėti daugiau, bet ne mažiau.
Kitas dalykas, kurį reikia atsiminti apie česnaką, yra tai, kad jis gali būti labai kartaus, jei sudegs. Taigi galbūt norėsite pridėti česnako kartu su kitais ingredientais ir nepamirškite atkreipti dėmesį į gaminimą.
Česnakai dera su daugybe kitų ingredientų, kuriuos verta išmokti gaminti. Puikiai tinka su makaronais ir bulvėmis, su visų rūšių mėsa ir grybais. Tai puikus daugelio žolelių, ypač rozmarinų, ir daugelio prieskonių (pvz., imbiero!) priedas. Kodėl gi jo neišmėginus kitame patiekale?