Skip to content
Home » Kaip sutarkuoti bet ką (išskyrus pirštus) – kaip susmulkinti morką

Kaip sutarkuoti bet ką (išskyrus pirštus) – kaip susmulkinti morką

Tarka yra labai naudinga virtuvės įranga; tiek, kad pateko į mano 20 geriausių (nuoroda)! Tai puikus (arba turėtų būti „grotelės“) įrankis greitai, labai smulkiai pjaustyti ingredientus.

Trintuvas iš esmės yra metalinė plokštė su joje paaštrintomis skylėmis. Galite gauti įvairių formų ir dydžių, bet mano mėgstamiausia yra dėžinė tarka, nes viename įrankyje yra kelių dydžių skylės. Be to, jūsų tarkuoti ingredientai (dažniausiai) tvarkingai kaupiasi apačioje.

Norėdami naudoti trintuvą, tvirtai laikykite ją vienoje rankoje. (Paprastai jūsų nedominuojanti ranka.) Kitoje rankoje laikykite ingredientus ir švelniai spauskite ingredientus trindami aukštyn ir žemyn trintuvu. Tiesiog saugokite pirštus – nors trintuvės nėra tokios aštrios kaip peiliai, jos vis tiek gali sulaužyti odą.

Manau, kad turbūt labiausiai paplitęs ingredientas yra sūris. Tarkuotas sūris puikiai tinka ant makaronų patiekalų, bulvių košės ar sumuštinių. Galite nusipirkti tarkuoto sūrio, bet dažnai daug pigiau sutarkuoti savo, be to, tai yra geras ingredientas, norint praktikuoti tarkavimą. Jei turite, pavyzdžiui, didelį sūrio bloką, galite gana greitai sutarkuoti, ypač jei nesunaudojate viso jo. Tačiau kuo arčiau trintuvės yra pirštai, tuo lėčiau reikia tarkuoti.

Taip pat mėgstu įdėti tarkuotų daržovių (ir net vaisių, pavyzdžiui, obuolių), kad praturtinčiau padažus prie tokių patiekalų kaip makaronai ir karis. (Visi skoniai susilieja į skanumo mišinį!) Lengviausia sutarkuoti daržoves, kurios yra gana tvirtos, ypač šaknines, tokias kaip mūsų senas draugas morkas.

Tarkuodami morką norėsite nupjauti apačią (arba „uodegą“) ir, kaip įprasta, iškirpti visas dėmes. Tačiau jei kol kas paliksite viršutinį galą įjungtą, galėsite jį naudoti kaip „rankeną“ tarkuodami, kad pirštai nepakliūtų. Kitos daržovės, turinčios savo „rankenas“, yra pastarnokai ir cukinijos. Jei naudojate apvalesnes šakniavaisines daržoves, tokias kaip saldžiosios bulvės, jas gali tekti supjaustyti į mažesnius gabalėlius, kad jos tilptų ant trintuvės.

Yra daug daugiau ingredientų, kuriuos galite sutarkuoti, įskaitant šokoladą ir net kai kuriuos prieskonius! Bet geriausia trintuvėje yra tai, kad kai žinote, kaip sutarkuoti vieną dalyką, galite sutarkuoti ir daugumą kitų! Tai tikrai naudingas virtuvės įgūdis.