Skip to content
Home » Kaip susmulkinti žiedinius kopūstus – į (mini) žiedynus – kaip susmulkinti morką

Kaip susmulkinti žiedinius kopūstus – į (mini) žiedynus – kaip susmulkinti morką

Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)

Žiediniai kopūstai savo struktūra labai panašūs į (jei šiek tiek tankesni už) brokolius, todėl pjaustymo būdas beveik toks pat. (Mano brokolių pjaustymo pamoką rasite čia.) Kaip ir brokoliai, žiediniai kopūstai gali sulaikyti daug vandens, todėl, jei galite, stenkitės jų neplauti.

Žiedinio kopūsto galvos su pritvirtintais išoriniais lapais piešinys rankomis

Žiediniai kopūstai paprastai būna su žaliais išoriniais lapais. Galite valgyti juos taip pat, kaip ir kopūstus, bet norėdami pasiekti patį žiedinį kopūstą, turėsite juos išimti. Galite juos nuplėšti ranka, bet didesni dažniausiai turi gana tvirtus stiebus. Norėdami juos pašalinti, apverskite žiedinį kopūstą aukštyn kojomis ir perpjaukite per storą baltą stiebą prie pagrindo.

Žiedinio kopūsto lapo piešimas rankomis su pjovimo gairėmis (pilka punktyrinė linija)

Taip pat kartais ant žiedinių kopūstų galite rasti mažų rudų dėmių. Paprastai jų paviršiuje yra tik labai mažos dėmės, todėl galite tiesiog nupjauti žiedinio kopūsto dalį.

Kaip ir su brokoliais, mes pradedame nuo žiedinių kopūstų supjaustymo žiedynais. Nepamirškite, dirbkite iš išorės, laikykite žiedinį kopūstą už kotelio ir pjaustykite žemyn.

Žiedinio kopūsto galvos piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilka punktyrinė linija)

Norėdami paversti kiekvieną žiedyną mini žiedynu, tiesiog pakartokite šį procesą mažesniu mastu. Siekite apie 1–2 cm (½–1 colio) dydžio mini žiedynus. Dar lengviau tai padaryti su žiedinio kopūsto viršūne – iš esmės jis vis tiek nuvysta mini žiedynais!

Žiedinio kopūsto žiedyno piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilka punktyrinė linija)

Taip pat galite naudoti žiedinio kopūsto kotelį – tiesiog supjaustykite jį maždaug 1 cm (¾ colio) kvadratiniais kubeliais.

Žiedinio kopūsto žiedyno piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Žiediniai kopūstai yra švelnaus, beveik kreminio skonio, tačiau taip pat gali sugerti daug prieskonių iš žolelių ir prieskonių. Dėl to jis puikiai tinka vieno puodo patiekalams su sodriu padažu. Virti reikia apie 15 minučių.

Žiediniai kopūstai taip pat puikiai tinka skrudinti! Jei susmulkinsite jį į pilno dydžio žiedynus, galėsite dėti į orkaitėje gamintus patiekalus, tokius kaip kepsnys (nuoroda) arba troškinys (nuoroda). Tiesiog pridėkite jį įpusėjus su kitomis minkštomis daržovėmis, tokiomis kaip pastarnokas (nuoroda) ir saldžiosios bulvės (nuoroda).