Yra didžiulis kario asortimentas iš viso pasaulio! Karis gali būti karštas, švelnus, sodrus, kreminis arba lengvas. Šis karis yra ir lengvas, ir kreminis, su įvairiais variantais, kad patenkintų vegetarus ir mėsėdžius!
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- wok arba gilus puodas su dangčiu
- puodas su dangčiu
ir ingredientai (keturiems žmonėms):
- 1-2 puodeliai ryžių
- Šiek tiek aliejaus
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2-3 morkos
- ½ žiedinio kopūsto
- šaldyti žirniai
- 2 skardinės avinžirnių
- kokoso pienas
- ½ šaukštelio česnako
- 1 šaukštelis imbiero
- kalendra
- kmynų
- ožragė
- ciberžolė
- druskos
Norėdami pradėti, nuplaukite ryžius ir padėkite virti. Tada jis užvirs, kol karis iškeps; Daugiau informacijos apie ryžių virimą rasite čia.
Padėkite wok arba gilų puodą ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai)
Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, imbierą, česnaką ir džiovintus prieskonius. Aš linkęs gaminti pagal akis, todėl man sunku tiksliai išmatuoti, kiek naudoti. Lengvas apibarstymas, kad svogūnai būtų maždaug padengti, duoda gerų rezultatų. Būkite dosnūs su kalendra, bet negailėkite ciberžolės ir ožragės, nes per daug jos gali būti kartūs. Jei neturite atskirų prieskonių, galite tiesiog naudoti bendrą kario mišinį.
Supjaustykite savo morkas (instrukcijos čia)ir sudėkite juos į keptuvę. Papildyti pakankamai kokoso pienas kad tik vos apsemtų svogūnus ir morkas. Kai keptuvė užvirs, įsitikinkite, kad dangtis yra nuimtas, kad padažas sumažėtų. (Sumažinti pūką – tai kulinarinis terminas, reiškiantis padažus, kurie praranda vandenį ir tampa tirštesni.) Virimo metu visada turi likti šiek tiek skysčio – jei jo nebeliko, įpilkite dar šiek tiek pieno.
Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais žiedynais (pamoka čia), tada sudėkite juos į keptuvę.
Nusausinkite ir nuplaukite jūsų konservuotų avinžirnių.
Likus penkioms minutėms iki patiekimo, sudėkite avinžirnius ir šaldytus žirnelius į keptuvę.
Prieš patiekdami įsitikinkite, kad paragaukite padažo. Jei atrodo, kad kažko trūksta, pabandykite įberti arbatinį šaukštelį druskos. Jei norite kremesnio padažo, galite pridėti maltų anakardžių riešutų; jei norite saldesnio kario, pabandykite pridėti džiovintų kokosų arba razinų!
Šis karis skanus tik su avinžirniais, bet jei labiau mėgstate mėsą, prie šio recepto puikiai tiks ir vištiena. Tiesiog sudėkite vištienos gabaliukus (maždaug 2 cm kubelius) kartu su svogūnais.