Skip to content
Home » Kaip pasigaminti švelnų kreminį karį (su ryžiais) – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti švelnų kreminį karį (su ryžiais) – kaip susmulkinti morką

Yra didžiulis kario asortimentas iš viso pasaulio! Karis gali būti karštas, švelnus, sodrus, kreminis arba lengvas. Šis karis yra ir lengvas, ir kreminis, su įvairiais variantais, kad patenkintų vegetarus ir mėsėdžius!

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • wok arba gilus puodas su dangčiu
  • puodas su dangčiu

ir ingredientai (keturiems žmonėms):

  • 1-2 puodeliai ryžių
  • Šiek tiek aliejaus
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2-3 morkos
  • ½ žiedinio kopūsto
  • šaldyti žirniai
  • 2 skardinės avinžirnių
  • kokoso pienas
  • ½ šaukštelio česnako
  • 1 šaukštelis imbiero
  • kalendra
  • kmynų
  • ožragė
  • ciberžolė
  • druskos

Norėdami pradėti, nuplaukite ryžius ir padėkite virti. Tada jis užvirs, kol karis iškeps; Daugiau informacijos apie ryžių virimą rasite čia.

Padėkite wok arba gilų puodą ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai)

Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, imbierą, česnaką ir džiovintus prieskonius. Aš linkęs gaminti pagal akis, todėl man sunku tiksliai išmatuoti, kiek naudoti. Lengvas apibarstymas, kad svogūnai būtų maždaug padengti, duoda gerų rezultatų. Būkite dosnūs su kalendra, bet negailėkite ciberžolės ir ožragės, nes per daug jos gali būti kartūs. Jei neturite atskirų prieskonių, galite tiesiog naudoti bendrą kario mišinį.

Keptuvės su kubeliais pjaustyto svogūno ir prieskonių sluoksniu apačioje nuotrauka

Supjaustykite savo morkas (instrukcijos čia)ir sudėkite juos į keptuvę. Papildyti pakankamai kokoso pienas kad tik vos apsemtų svogūnus ir morkas. Kai keptuvė užvirs, įsitikinkite, kad dangtis yra nuimtas, kad padažas sumažėtų. (Sumažinti pūką – tai kulinarinis terminas, reiškiantis padažus, kurie praranda vandenį ir tampa tirštesni.) Virimo metu visada turi likti šiek tiek skysčio – jei jo nebeliko, įpilkite dar šiek tiek pieno.

Keptuvės nuotrauka su kubeliais pjaustyto svogūno ir morkos sluoksniu, o kai kuriose vietose matosi šiek tiek pieno

Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais žiedynais (pamoka čia), tada sudėkite juos į keptuvę.

Keptuvės, kurios apačioje yra kubeliais pjaustytų svogūnų, morkų ir žiedinių kopūstų, nuotrauka

Nusausinkite ir nuplaukite jūsų konservuotų avinžirnių.

Likus penkioms minutėms iki patiekimo, sudėkite avinžirnius ir šaldytus žirnelius į keptuvę.

Keptuvės, pilnos kubeliais pjaustytų svogūnų, morkų, žiedinių kopūstų, žirnių ir avinžirnių nuotrauka

Prieš patiekdami įsitikinkite, kad paragaukite padažo. Jei atrodo, kad kažko trūksta, pabandykite įberti arbatinį šaukštelį druskos. Jei norite kremesnio padažo, galite pridėti maltų anakardžių riešutų; jei norite saldesnio kario, pabandykite pridėti džiovintų kokosų arba razinų!

Balto dubenėlio nuotrauka ant bambukinio serviravimo kilimėlio, užpildyto ryžiais ir avinžirnių kariu

Šis karis skanus tik su avinžirniais, bet jei labiau mėgstate mėsą, prie šio recepto puikiai tiks ir vištiena. Tiesiog sudėkite vištienos gabaliukus (maždaug 2 cm kubelius) kartu su svogūnais.

Jei gaminate karį pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!