Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda) Nepamirškite skirti ypatingą dėmesį svogūnams dėl jų formos, tekstūros ir polinkio ašaroti akis!
Palaipsniui mažiname svogūnų dydį – nuo svogūnų gabalėlių (nuoroda), prie svogūnų griežinėlių (nuoroda), o dabar pjaustyto svogūno! Svogūnų pjaustymas yra puikus būdas per trumpą kepimo laiką išgauti daug skonio.
Šioje pamokoje pateikiami du skirtingi svogūno pjaustymo būdai. Pirmasis metodas yra paprastesnis, tačiau užtrunka šiek tiek laiko. Antrasis yra toks greitas, kad akys vos spėja laistyti, bet tai pažangesnė technika.
1 būdas
Pradėkite nuo svogūno pjaustymo griežinėliais. Tiesiog vadovaukitės praėjusio mėnesio pamoka (nuoroda), nors galite nepjaustyti svogūno į ketvirčius ir tiesiog supjaustykite pusžiedžiais.
Kai turėsite griežinėlius, padėkite juos gabalėliais. Man patinka iškirpti tingų tinklelio modelį, bet jūs taip pat galite jį supjaustyti trikampiais (kaip mini pica; žr. paveikslėlį žemiau).
Norėdami sutaupyti laiko, galite vienu metu pjaustyti kelias skilteles. Rekomenduočiau pradėti nuo vieno ir lėtai judėti aukštyn, kad sužinotumėte, kiek griežinėlių jums patogu pjaustyti vienu metu. Jei kraunate riekeles, įsitikinkite, kad didžiausias yra apačioje, o mažiausia – viršuje – svarbu, kad pjaunant rietuvė neapvirstų.
2 būdas
Iš tikrųjų išmokau šią antrąją techniką iš anime saldumas ir žaibas. Tai šiek tiek sudėtinga, nes reikia pažeisti antrąją peilių saugos taisyklę (žr. mano ankstesnį įrašą čia). Bet taip daug greičiau, kad nuo to laiko taip pjaustau svogūnus.
Norėdami pradėti, nuimkite svogūno odelę ir viršų, bet palikite šaknies galą. (Tai padės svogūnui išlikti kartu, kai jį pjaustysite.) Svogūną perpjaukite pusiau.
Tada supjaustykite svogūną link šaknies galo. Nereikia perpjauti iki galo, bet turėsite naudoti ranką be peilio, kad svogūnas būtų stabilus.
Dabar nupjaukite žemyn. Nereikia pjauti iki pat kraštų, nes svogūne yra sluoksnių. Paprastai manau, kad pakanka trijų pjūvių.
Galiausiai supjaustykite taip, lyg pjaustytumėte svogūną. Puikiai supjaustyti svogūno gabalėliai tiesiog nukris nuo galo!
Kai artėsite prie svogūno pabaigos, galite pastebėti, kad jis pradeda šiek tiek byrėti. Jei galite, laikykite jį kartu, bet visada galite susitvarkyti su tomis dalimis, kurios nukrenta atskirai.
Prie šios technikos tikrai reikia šiek tiek priprasti, bet jei sugebi ją įvaldyti, verta!
Supjaustyti svogūnai gali būti naudojami norint suteikti skonio labai įvairiems patiekalams, įskaitant troškinius, sriubas ir karį. Jie ypač tinka patiekalams, kurių kiekviename šaukšte norisi po truputį visko.
Kubeliais pjaustytus svogūnus galite kepti maždaug per 15-25 minutes, nors tai priklauso nuo to, kiek minkštumo mėgstate savo svogūnus! Svogūnus galima valgyti žalius arba labai gerai iškeptus, tad tai tikrai skonio reikalas.