Skip to content
Home » Kaip kepti maišant (ar tai turėtų būti kepama garuose?) – Kaip susmulkinti morką

Kaip kepti maišant (ar tai turėtų būti kepama garuose?) – Kaip susmulkinti morką

Mes mėgstame kepti maistą savo namuose, iš tikrųjų tai yra numatytasis valgio pasirinkimas! Dabar tinkamas troškinimas iškepamas karštas ir greitai, o jūsų maiste išsaugoma daug vitaminų ir mineralų. Šis patiekalas, kurį mes vadiname troškintu kepimu, iš tikrųjų yra labiau kepimas garuose – pradedama šiek tiek pakepinti, kad iš tikrųjų įsiteiktų skoniai, tada daržovės švelniai garinamos jų pačių drėgmėje.

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • wok arba gilus puodas su dangčiu

ir ingredientai (keturiems žmonėms):

  • truputis aliejaus
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2-3 morkos
  • 1 paprika
  • Šparaginės pupelės
  • žalios lapinės daržovės, pavyzdžiui, špinatai
  • šaldytų krevečių arba nesūdytų anakardžių riešutų

Pradėkite padėdami keptuvę ant švelnios ugnies. Įpilkite šiek tiek aliejaus (tinka ir mažiau nei arbatinis šaukštelis) ir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai)

Įdėkite savo svogūną į keptuvę, kartu su visais norimais naudoti prieskoniais. Šis receptas įgauna daug skonio iš visų gražių daržovių, bet šiek tiek imbiero ar kiniško penkių prieskonių taip pat puikiai tinka.

Wok keptuvės su sluoksniu pjaustytų svogūnų, lengvai pabarstyto imbiero milteliais, nuotrauka

Kol jūsų svogūnas švelniai kepa, supjaustykite savo morkas lazdelėmis, tada sudėkite juos į keptuvę. (Išsamesnės pjovimo instrukcijos čia)

Wok keptuvės nuotrauka su morkų lazdelių sluoksniu ant pjaustytų svogūnų

Kai įdėsite morkas, uždėkite dangtį kad daržovės galėtų garuoti. Patiekalas užtruks apie 20 minučių nuo šio taško.

Papriką supjaustykite juostelėmis (čia pjaustymo pamoka), tada įdėkite juos į keptuvę.

Wok keptuvės nuotrauka su raudonųjų pipirų juostelių sluoksniu ant morkų ir svogūnų

Kol kepa kitos daržovės, patikrinkite, ar pupelių daigai ir lapiniai žalumynai neatrodo skanūs.

Likus penkioms minutėms iki patiekimo, pridėkite savo krevetes (jei juos naudojate) ir pupelių daigai į keptuvę.

Wok keptuvės nuotrauka su krevečių sluoksniu ant raudonųjų pipirų, morkų ir svogūnų

Wok keptuvės nuotrauka su pupelių daigų sluoksniu ant krevečių, raudonųjų pipirų, morkų ir svogūnų

Pagaliau, pridėkite savo lapinius žalumynus. (Galite naudoti šaldytus žirnelius, bet juos sunkiau pasiimti su lazdelėmis!)

Wok keptuvės nuotrauka su pak choi sluoksniu ant pupelių daigų, krevečių, raudonųjų pipirų, morkų ir svogūnų

Keptuvė iškepama, kai žalumynai šiek tiek suvysta ir įgauna ryškesnį žalios spalvos atspalvį – paprastai tai trunka mažiau nei 5 minutes.

Wok keptuvės nuotrauka su pak choi sluoksniu ant pupelių daigų, krevečių, raudonųjų pipirų, morkų ir svogūnų

Viską sumaišyti prieš patiekiant. Jei naudojate anakardžių riešutų vietoj krevečių pridėkite jas dabar.

Balto dubenėlio, pripildyto keptomis daržovėmis ir anakardžių riešutais, nuotrauka ant kiaušininių makaronų

Šis patiekalas atrodo kaip vaivorykštė lėkštėje! Man patinka su ryžiais ar makaronais, bet taip pat skanu. Patiekite su sojų padažu; galite pridėti šiek tiek gamindami, bet manau, kad malonu leisti kiekvienam pagardinti pagal savo skonį.

Jei norite saldesnio patiekalo, kartu su pupelių daigais įdėkite skardinę ananasų. Ir jei jums patinka šiek tiek paprikos, saldus čili padažas puikiai tiks!

Jei kepsite pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!