Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
Švedai, dar vadinami rutabaga, o kartais ir ropėmis, yra kieta šakniavaisė su stebėtinai ryškiai geltonu minkštimu. Tai puiki žieminė daržovė!
Pradėdami nuo vieno skruosto galo, nupjaukite ploną storos odos sluoksnį arba išdžiūvusį minkštimą. Tada nupjaukite maždaug 2 cm (šiek tiek žemiau colio) storio griežinėlį.
Švedų oda labai kieta, todėl geriausia ją nulupti. Manau, kad lengviausia tai padaryti po vieną griežinėlį – padėkite švedo gabalėlį ant pjaustymo lentos ir supjaustykite žemyn aplink kraštus. Kai kurių griežinėlių atveju gali tekti šiek tiek pakreipti peilį. Tiesiog nepamirškite, kad pirštai nepakliūtų.
Nupjaukite ir nulupkite griežinėlius, kol gausite tiek skruosto, kiek norite virti. (Galite gauti gana daug skirtingų dydžių švedų; didelių dažnai užtenka dviem patiekalams.) Kiekvieną nuluptą griežinėlį supjaustykite maždaug 2 cm (šiek tiek mažiau nei 1 colio) gabalėliais iš kiekvienos pusės. Atminkite, kad norime, kad visi gabaliukai būtų maždaug tokio paties dydžio, kad jie iškeptų maždaug tuo pačiu metu ir tolygiai įsisavintų visus žolelių, prieskonių ar padažų skonius.
Švedai yra labai kieti, todėl juos gali būti sunku susmulkinti. Įsitikinkite, kad turite gerą, aštrų peilį ir galbūt norėsite lavinti morkų ir bulvių pjaustymo įgūdžius prieš pradėdami kovoti su švedu.
Šie gabalėliai puikiai tinka kepsniams, troškiniams ir troškiniams. Jie užtrunka apie 2 valandas Gas Mark 4 orkaitėje (180°C, 160°C orkaitėje su ventiliatoriumi). Taip pat galite virti, nors aš rekomenduoju jį supjaustyti mažesniais gabalėliais. Iškepę gabalėliai turi būti pakankamai minkšti, kad būtų galima lengvai įsmeigti šakute.