Skip to content
Home » Kaip pasigaminti keptas daržoves – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti keptas daržoves – kaip susmulkinti morką

Nesvarbu, ar ruošiate sekmadienio pietus, Kūčių vakarienę ar tiesiog šiltą žiemos skanėstą, puoduose keptos daržovės yra burnoje tirpstančios!

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • orkaitėje atsparus indas
  • orkaitė
  • orkaitės pirštinės

ir ingredientai (keturiems žmonėms):

  • 4 vidutinės morkos (maždaug jūsų rankos ilgio)
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 4 bulvės (maždaug jūsų kumščio dydžio)
  • ½ didelio arba 1 mažo švedo
  • 1 didelė arba 2 mažos saldžiosios bulvės
  • 1-2 pastarnokai
  • džiovintų žolelių mišinių
  • druskos
  • Alyva

Pradėkite įjungdami orkaitę į Gas Mark 4, 180° (160° ventiliatorius).

Supjaustykite morkas, svogūnus, bulves ir supjaustykite gabalėliais. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: morkos, svogūnai, bulvės, švedas)

Sudėkite pjaustytas daržoves į orkaitėje atsparų indą.

Oranžinės orkaitės indo nuotrauka, užpildyta kapotomis morkomis, svogūnais, bulvėmis ir šveduku

Į indą įpilkite druskos, aliejaus ir žolelių. Tereikia uždengti daržoves inde, kaip paveikslėlyje žemiau.

Keptos daržovės 2

Sumaišykite arba suplakite prieskonius ir daržoves. Oranžinės orkaitės indo, užpildyto pjaustytomis morkomis, svogūnais, bulvėmis ir šalpusniais, nuotrauka, lengvai aptepta žolelėmis ir aliejumi

Uždenkite indą dangčiu ir pašaukite į orkaitę. Gaminti iš čia užtruks apie dvi valandas.

Saldžiąją bulvę ir pastarnoką supjaustykite gabalėliais. (Išsamesnės instrukcijos čia: saldžiosios bulvės, pastarnokai)

Kai jūsų patiekalas kepamas maždaug valandą, sudėkite saldžiųjų bulvių ir pastarnoko gabalėlius. Dar kartą gerai išmaišykite arba suplakite daržoves, bet būkite atsargūs – karšta!

Apelsinų orkaitės indo, užpildyto pjaustytomis morkomis, svogūnais, bulvėmis, šaltalankiais, pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis, nuotrauka, lengvai aptepta žolelėmis ir aliejumi

Dar valandą orkaitėje jūsų patiekalas bus paruoštas patiekti! Patiekite kartu su bet kokiu baltymų šaltiniu – jis puikiai dera su didžiuliu mėsos ir daržovių pasirinkimu!

Rudos serviravimo indas, užpildytas skrudintomis morkomis, svogūnais, bulvėmis, šaltalankiais, pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis, nuotrauka

Galite kepti labai įvairias daržoves, šis receptas yra tik pradžia! Nedvejodami žaiskite ir su prieskoniais – pabandykite įberti pipirų arba vietoj iš anksto paruošto džiovintų žolelių mišinio naudokite šalavijų, rozmarinų ir čiobrelių.

Jei kepate daržoves pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!