Nesvarbu, ar ruošiate sekmadienio pietus, Kūčių vakarienę ar tiesiog šiltą žiemos skanėstą, puoduose keptos daržovės yra burnoje tirpstančios!
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- orkaitėje atsparus indas
- orkaitė
- orkaitės pirštinės
ir ingredientai (keturiems žmonėms):
- 4 vidutinės morkos (maždaug jūsų rankos ilgio)
- 2 vidutiniai svogūnai
- 4 bulvės (maždaug jūsų kumščio dydžio)
- ½ didelio arba 1 mažo švedo
- 1 didelė arba 2 mažos saldžiosios bulvės
- 1-2 pastarnokai
- džiovintų žolelių mišinių
- druskos
- Alyva
Pradėkite įjungdami orkaitę į Gas Mark 4, 180° (160° ventiliatorius).
Supjaustykite morkas, svogūnus, bulves ir supjaustykite gabalėliais. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: morkos, svogūnai, bulvės, švedas)
Sudėkite pjaustytas daržoves į orkaitėje atsparų indą.
Į indą įpilkite druskos, aliejaus ir žolelių. Tereikia uždengti daržoves inde, kaip paveikslėlyje žemiau.
Sumaišykite arba suplakite prieskonius ir daržoves.
Uždenkite indą dangčiu ir pašaukite į orkaitę. Gaminti iš čia užtruks apie dvi valandas.
Saldžiąją bulvę ir pastarnoką supjaustykite gabalėliais. (Išsamesnės instrukcijos čia: saldžiosios bulvės, pastarnokai)
Kai jūsų patiekalas kepamas maždaug valandą, sudėkite saldžiųjų bulvių ir pastarnoko gabalėlius. Dar kartą gerai išmaišykite arba suplakite daržoves, bet būkite atsargūs – karšta!
Dar valandą orkaitėje jūsų patiekalas bus paruoštas patiekti! Patiekite kartu su bet kokiu baltymų šaltiniu – jis puikiai dera su didžiuliu mėsos ir daržovių pasirinkimu!
Galite kepti labai įvairias daržoves, šis receptas yra tik pradžia! Nedvejodami žaiskite ir su prieskoniais – pabandykite įberti pipirų arba vietoj iš anksto paruošto džiovintų žolelių mišinio naudokite šalavijų, rozmarinų ir čiobrelių.