Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
Paprikos juosteles (pjaustymo pamoka čia) naudojome vasario mėnesį kepimui (receptas čia), bet paprikos taip pat puikiai tinka pomidorų padažams suteikti šiek tiek papildomo saldumo ir sodrumo.
Kaip ir anksčiau, pradėkite pjaustyti papriką perpjaudami ją per pusę. Įstatykite peilį į vieną iš pipirų griovelių ir nupjaukite tiesiai žemyn.
Kiekvieną pusę dar kartą perpjaukite per pusę, pašalinkite šerdį ir sėklas.
Kiekvieną ketvirtį supjaustykite juostelėmis, kaip ir anksčiau, bet kol kas stenkitės jas laikyti kartu. Tada, pjaustydami kita kryptimi, greitai turėsite kubeliais supjaustytą papriką!
Kubeliais supjaustytą papriką galite kepti per 15 minučių arba trumpiau, jei mėgstate traškią. Puikus dedamas į omletus, bet man labiausiai patinka sumaišytas su daugybe kitų kubeliais pjaustytų daržovių, nesvarbu, ar virtas padaže, ar įmaišytas į salotas.
Nepamirškite sunaudoti paprikos, kai jas supjaustysite, kad jos nenubyrėtų!