Skip to content
Home » Kaip susmulkinti morką – į lazdeles – kaip susmulkinti morką

Kaip susmulkinti morką – į lazdeles – kaip susmulkinti morką

Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)

Jau parengėme keletą pamokų, kaip susmulkinti morką, bet morkos tikrai yra beveik kiekviename mano gamintame patiekale, todėl palaikykite! Jie taip pat yra puiki daržovė, nes jos nebrangios ir gali būti valgomos ir žalios, ir termiškai apdorotos. Šiandienos pamokoje gaminsime morkų lazdeles.

Pirmieji keli žingsniai yra tokie patys, kaip mes išmokome iki šiol. Nuplaukite morkas švariu vandeniu (ir šveitimo šepetėliu, jei norite), bet pabandykite palikti odą ant odos, kad išsaugotumėte mineralų kiekį.

Patikrinkite, ar morkose nėra spalvos pakitimų ar dėmių, kurias norite iškirpti. Kaip ir anksčiau, iškirpkite juos naudodami mažą „V“ formą.

Morkos piešinys rankomis, kuriame vaizduojamas nedidelis dėmės vaizdas ir pjovimo gairės

Nupjaukite morkų viršų ir apačią (arba viršų ir uodegą).

Morkos piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Tada supjaustykite morkas tokio pat ilgio gabalėliais, kaip ir lazdeles, kurias norite baigti. Paprastai siekiu maždaug 4–5 cm (šiek tiek mažiau nei 2 coliai).

Morkų gabalėlių piešimas rankomis

Su kiekvienu gabalėliu pradėkite pjaustydami per pusę. Tai suteikia jums plokščią paviršių, ant kurio galite ilsėtis morkas, todėl likusį pjaustymą padarysite saugesnį. Yra keli skirtingi būdai.

Taip, kaip visada gamindavau morkų lazdeles, tiesiog perpjaudavau per pusę, kol gausiu maždaug pusės centimetro (¼ colio) riebiojo galo lazdeles.

Trijų morkų lazdelių piešinys rankomis, kurių kiekviena yra pusė paskutinės pločio

Tačiau neseniai pastebėjau, kad morkų lazdeles pjaustyti naudojant tam tikrą tinklelio modelį yra efektyviau. Kiekvieną gabalėlį supjaustykite išilgai į keturias dalis, tada kiekvieną storą gabalėlį supjaustykite pagaliukais. Jūs netgi galite sukrauti riekeles, kad sukapotumėte greičiau!Storų morkos griežinėlių piešinys ranka su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Morkos piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Lazdelės yra ne tik puikus maistas, bet ir virti kaip griežinėlius (nuoroda). Tačiau mano mėgstamiausias būdas virti morkų lazdeles yra kepti, o tai yra receptas, kurio sieksime šį mėnesį!