Skip to content
Home » Kaip susmulkinti morką – gabalėliais – kaip susmulkinti morką

Kaip susmulkinti morką – gabalėliais – kaip susmulkinti morką

Sveiki atvykę į pirmąją mokymo programą „Kaip pjaustyti morką“! Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)

Morkos yra puiki pagrindinė daržovė. Jie yra nebrangūs ir galite valgyti žalius arba virtus, todėl jie puikiai tinka pradedantiesiems! Šioje pamokoje gaminsime morkų gabalėlius, kurie puikiai tinka lėtai virti.

Pirmiausia paimkite morką. Nulupti jo nereikia (daug mineralų yra tiesiai po oda), bet galbūt norėsite nuplauti. Naudokite švarų vandenį, kad nuplautumėte tokius dalykus kaip dirvožemis, o jei norite būti kruopštesni, galite nušveisti morkas švariu indų plovimo šepečiu.Oranžinės morkos piešinys rankomis

Tada patikrinkite, ar morkose nėra spalvos ar dėmių. Tai nepavojingi, tiesiog neskanu ar neatrodo labai gerai. Jei jie yra ant morkos galo, galite tiesiog nupjauti galą. Jei jie yra morkos viduryje, pirmiausia padėkite morkas ant pjaustymo lentos ar lėkštės, kad dėmė būtų nukreipta į viršų. Tada padarykite nedidelį įpjovimą abiejose dėmės pusėse, padarykite mažą „V“ raidę (žr. paveikslėlį).

Morkos piešinys rankomis, kuriame vaizduojamas nedidelis dėmės vaizdas ir pjovimo gairės

Taip pat nenorime valgyti paties morkos viršaus ar apačios. (Jie dažnai vadinami viršūne ir uodega – morkų viršus ir uodega reiškia nupjauti viršų ir apačią.) Kad neiššvaistytų per daug morkos, nupjaukite tik centimetrą ar mažiau nuo morkos galo (žr. paveikslėlį). žemiau).

Morkos piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Tada supjaustykite išilgai morkų kas 2 cm arba šiek tiek žemiau colio, palikdami plonesnius gabalėlius šiek tiek ilgesnius, o riebesnius – trumpesnius.

Morkos piešinys rankomis su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Tikslas yra gauti maždaug tokio paties dydžio morkų gabalėlius. Tai leidžia jiems virti maždaug tuo pačiu metu ir tolygiai įsisavinti bet kokius žolelių, prieskonių ar padažų skonius.

Šie morkų gabalėliai puikiai tinka kepsniams, troškiniams ir troškiniams. Jie užtrunka apie 2 valandas Gas Mark 4 orkaitėje (180°C, 160°C orkaitėje su ventiliatoriumi). Taip pat galite išvirti morkų gabaliukus, o tai užtrunka apie pusvalandį. Išvirus morkos turi būti pakankamai minkštos, kad būtų galima lengvai subadyti šakute.

Rudame dubenyje troškintų morkų gabalėlių nuotrauka