Skip to content
Home » Kaip supjaustyti saldžiąsias bulves – gabalėliais – Kaip susmulkinti morką

Kaip supjaustyti saldžiąsias bulves – gabalėliais – Kaip susmulkinti morką

Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)

Saldžiosios bulvės yra smagi alternatyva įprastoms bulvėms arba tiesiog puiki daržovė savaime! Jos minkštesnės nei morkos ir bulvės, todėl iškepa ir greičiau.

Nors galite valgyti saldžiųjų bulvių odelę, ji yra labai kieta ir neskani. Taigi tai viena iš nedaugelio daržovių, kurias nulupčiau. Tai reiškia, kad mums nereikia tikrinti, ar saldžiosios bulvės nėra dėmių – jos visos nukris kartu su odele. Kai kurie žmonės mėgsta naudoti skutiklį, bet aš norėčiau naudoti paprastą kinfe metodą, kurį paaiškinau toliau.

Pradėkite nuo pačių saldžiųjų bulvių galiukų nupjaukite. Kartais tai bus maži smailūs šaknų galai, o kartais jie bus plokšti (žr. paveikslėlį žemiau).

Rankinis saldžiosios bulvės piešinys su pjaustymo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Tada saldžiąją bulvę perpjaukite per pusę pločio. Taip gausite lygų paviršių, ant kurio galėsite ilsėtis saldžiosios bulvės lupimo metu. Nupjaukite plonas odos juosteles nuo viršaus iki apačios, stengdamiesi, kad pirštai nepakliūtų.

Pusės saldžiosios bulvės piešinys rankiniu būdu su lupimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Kai jūsų saldžiosios bulvės nulupamos, yra keletas būdų, kaip jas supjaustyti gabalėliais. Pirmasis yra, kaip ir bulves, tiesiog pjaustyti per pusę, kol pasieksite maždaug 2 cm (šiek tiek mažiau nei 1 colio) gabaliukus iš abiejų pusių. Taip pat galite pradėti pjaustydami maždaug 2 cm storio griežinėlius ir kiekvieną griežinėlį supjaustydami gabalėliais.

Saldžiųjų bulvių gabalėliai

Kad ir kurį metodą pasirinktumėte, pabandykite ir įsitikinkite, kad jūsų gabaliukai yra maždaug tokio paties dydžio. Tai leidžia jiems virti maždaug tuo pačiu metu ir tolygiai įsisavinti bet kokius žolelių, prieskonių ar padažų skonius.

Šie saldžiųjų bulvių gabalėliai puikiai tinka kepsniams ir troškinimams, o kepimas orkaitėje, esantis „Gas Mark 4“ temperatūroje (180 °C, 160 °C orkaitėje su ventiliatoriumi), užtrunka apie 1 valandą. Iškepę jie turi būti minkšti ir saldūs. Vis dėlto saugokitės jų neperkepkite – jie vis tiek bus skanūs, bet linkę subyrėti į gabalus!

Keptų saldžiųjų bulvių gabalėlių nuotrauka baltoje lėkštėje