Kaip ir daugelis žalių daržovių, kopūstai yra baisus dalykas, kai yra perkepti. Tačiau žalias arba lengvai garintas jis turi puikų skonį ir traškumą.
Kaip ir salotos, apie kurias rašiau ankstesnėje pamokoje (čia), yra daug įvairių kopūstų veislių. Kaip ir salotos, kopūstai turi tą pačią lapų struktūrą!
Norėdami susmulkinti visą kopūstą, galite tiesiog pradėti pjaustyti griežinėlius nuo viršaus! (Apvalesnius kopūstus, tokius kaip savojos, lengviau pradėti perpjauti per pusę, o tada padėti ant nupjautos pusės, kad susmulkintumėte.)
Kadangi kopūstas sudarytas iš lapų sluoksnių, pjaustytas jis subyra į plonas juosteles. Gaminimui rekomenduočiau maždaug 1 cm storio griežinėlius, bet salotoms bandyčiau pjaustyti kiek plonesnius griežinėlius.
Tačiau, nors jie išsilaiko geriau nei salotos, supjaustyti kopūstai išsilaiko neilgai. Taigi, jei norite tik šiek tiek kopūsto, rankomis nulupkite kelis lapus nuo kopūsto išorės. Tada galite juos sukrauti, kad palengvintumėte darbą, ir supjaustyti griežinėlius, kaip nurodyta aukščiau.
Šie kopūsto griežinėliai virti, virti, troškinti ar kepti, užtrunka ne ilgiau kaip 5 minutes. Išvirus jis turėtų tapti šiek tiek šviesesnis žalias ir minkštas (bet ne permirkęs!).
(Norėdami įsitikinti, kad visi kopūstai iškepa vienu metu, prieš pjaustydami galite nuplėšti lapus nuo storiausios ir kiečiausios stiebo dalies, bet tai, žinoma, neprivaloma.)