Kaip ir makaronų salotos prieš dvi savaites (nuoroda), bulvių salotos buvo mano mėgstamiausios nuo mažens. Man patinka kreminis padažas, turintis tik šiek tiek aštrumo.
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- puodą
- maišymo dubenį
- šaukštą ar du
ir ingredientai:
- bulvės
- majonezo
- salotų kremas (arba actas)
- svogūnų laiškai
Pradėkite nuo bulvių pjaustymo į gabalus (visos instrukcijos čia). Galite naudoti bet kokias bulves, bet mano mėgstamiausios bulvių salotos yra mažos, tvirtos kaip naujos bulvės.
Išvirkite savo bulvių gabalėlius 20-25 minutes arba kol iškeps. Jie turi būti pakankamai minkšti, kad būtų galima susmeigti šakute, bet vis tiek pakankamai tvirti, kad susimaišytų su padažu.
Kol jūsų bulvės verda, supjaustykite svogūną. (Jei nesate tikri, kaip tai padaryti, peržiūrėkite praėjusios savaitės mokymo programą čia.)
Kai tik tavo bulvės išvirti, nupilkite vandenį ir leiskite jiems atvėsti. Jie neturi būti visiškai šalti, bet jei bus per karšti, jie sugadins jūsų padažą. (Jei skubate, pabandykite įdėti bulves į maišymo dubenį ant šaldiklio arba ledo paketo.)
Sumaišykite kartu bulves, svogūną ir lygiomis dalimis salotų kremo bei majonezo. (Jei norite grietiniškesnio padažo, naudokite daugiau majonezo; aštresniam – daugiau salotų kremo! O jei neturite salotinio kremo, pabandykite į majonezą įmaišyti šiek tiek acto.)
Štai ir viskas! Bulvių salotos – puikus vasaros patiekalas, skirtas kepsniams ir iškyloms ar net prie mėgstamo sumuštinio!
Jei gaminate bulvių salotas pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!