Skip to content
Home » Kaip pjaustyti agurką – kaip susmulkinti morką

Kaip pjaustyti agurką – kaip susmulkinti morką

Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)

Nors šiandien dažniausiai slepiasi už lietaus debesų, čia į Angliją atkeliavo vasaros saulė! Karštėjant orams kyla noras gaivesnio maisto, pavyzdžiui, salotų ir sumuštinių. Vienas iš mano mėgstamiausių abiejų ingredientų yra agurkas.

Tamsiai žalio agurko piešinys rankomis

Agurkas turi tamsiai žalią odą, blyškesnę žalią minkštimą ir permatomas sėklas viduryje. Iš esmės galite valgyti visą, bet galinės agurko dalys, kuriose nėra sėklų, dažnai būna karčios. (Aš dažniausiai nupjaunu galus ir šeriu jūrų kiaulytėms!)

Priklausomai nuo to, kam norite naudoti agurką, galbūt norėsite jį supjaustyti griežinėliais, pagaliukais ar kubeliais.

Riekelės agurkai geriausiai tinka sumuštiniams, ir juos labai paprasta pjaustyti. Tiesiog nupjaukite nuo vieno agurko galo, nupjaukite tokias plonas arba storas riekeles, kaip norite! Nors, jei ketinate juos naudoti sumuštiniuose, rekomenduočiau griežinėliais plonesnius nei ½ cm (¼ colio).

Rankinis tamsiai žalio agurko piešinys su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Lazdelės agurkai puikiai tinka valgyti. Man jie ypač patinka su šviežiu humusu. Norėdami agurką supjaustyti lazdelėmis, pirmiausia nupjaukite tokio pat ilgio agurko gabalėlį, kokio norite. (Galbūt prisiminsite šį metodą iš mano įrašo apie morkų lazdeles.) Tada tiesiog perpjaukite per pusę, kol agurkų lazdelės taps tokios plonos, kaip norite.

Rankinis tamsiai žalio agurko gabalo piešinys su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Kubeliai agurkų puikiai tinka įmaišyti į salotas. Taip pat galite naudoti griežinėlius, bet aš asmeniškai manau, kad kubeliai leidžia geriau sumaišyti visus ingredientus. Agurkų kubelius galite pjaustyti iš griežinėlių arba pagaliukų, bet mano mėgstamiausias yra tinklelio raštas, kaip mes darėme pjaustytų morkų atveju (nuoroda). Tai greičiausias mano atrastas kubelių pjaustymo būdas.

Pradėkite nuo agurko gabalėlio, pavyzdžiui, pagaliukai, ir supjaustykite jį ilgomis storomis griežinėliais, kaip parodyta paveikslėlyje žemiau.

Rankinis tamsiai žalio agurko gabalo piešinys su pjovimo gairėmis (pilkos punktyrinės linijos)

Kiekvieną storą griežinėlį supjaustykite pagaliukais, tada maždaug 1 cm (½ colio) kvadratiniais kubeliais. Išbandykite ir laikykite lazdeles kartu, kad greičiau pjaustytumėte.

27,6 kubeliais supjaustyto agurko 6

Ir štai jūs turite! Kaip pjaustyti agurką visiems vasaros patiekalams!