Skip to content
Home » Kaip pasigaminti vištienos ir grybų gratiną – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti vištienos ir grybų gratiną – kaip susmulkinti morką

Nuo pat skaitymo norėjau padaryti gratiną saldumas ir žaibas… Gratin iš esmės yra sūrio užpilas ir, šiek tiek paeksperimentavęs, tai aš sugalvojau. Atrodo gana puošniai, bet suskaidžius tai tikrai gana paprasta!

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • dvi keptuves
  • orkaitėje atsparus indas

ir ingredientai (4 asmenims):

  • 4 vištienos (arba Quorn) filė
  • 8 vidutinių arba 16 mažų grybų
  • 300-350 ml pieno
  • maždaug 1 šaukštelis kukurūzų miltų
  • 1/2 vištienos sultinio kubelio
  • 1 svogūnas
  • kietasis sūris, pavyzdžiui, čederis
  • krekeriai ar avižiniai pyragaičiai, tokie, kokius mėgstate su sūriu

Pradėkite padėdami vištieną kepti. (Naudojame tą pačią techniką, apie kurią rašiau anksčiau šį mėnesį, taigi, jei dėl ko nors nesate tikri, žiūrėkite mano ankstesnį įrašą čia.)

Keptuvės, kurioje yra keturios rausvos vištienos filė, piešinys rankomis

Supjaustykite savo grybus kubeliais arba griežinėliais, jei norite (abejų instrukcijas rasite čia). Tada sudėkite juos į keptuvę.

Keptuvės, kurioje yra vištienos filė ir kapotų grybų, piešinys rankomis

Leiskite vištienai ir grybams virti kol dirbi su padažu. (Tai yra baltas padažas, todėl jei kas neaišku, peržiūrėkite mano įrašą apie baltuosius padažus čia.) Taip pat galite įjunkite orkaitę į Gas Mark 6, 200°C (180°C ventiliatorius), todėl turi laiko iš anksto pašildyti.

Padėkite savo puodą ant švelnaus karštisir supjaustykite savo svogūną. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: svogūnai). Papildyti truputį Alyva (gerai ir mažiau nei arbatinis šaukštelis), po to jūsų kubeliais pjaustytas svogūnas.

Rankinis puodo su plonu svogūno sluoksniu apačioje piešinys

Leiskite svogūnams keletą minučių švelniai apkepti, tada sugerkite aliejų įpilkite pieno. (Jei norite sutaupyti skalbdami, galite išmatuoti savo serviravimo indą – pieno norite maždaug perpus mažiau, nei turėsite įdaro.)

Puodo, užpildyto baltu padažu, piešinys rankomis

Pusę sultinio kubelio sutrinkite į pienąir suberti kukurūzų miltus kad padažas sutirštėtų. (Nepamirškite kukurūzų miltų pirmiausia sumaišyti su šiek tiek šalto skysčio, kad nesusidarytų gumuliukų!) Leiskite švelniai troškinkite (turėtumėte matyti mažus burbuliukus, bet ne didelius). 5-10 minučių.

Šiuo metu, sutrinkite avižinius pyragus ar krekerius. Mėgstamiausias būdas tai padaryti – sudėti juos į plastikinį maišelį, išspausti orą ir sudaužyti kočėlu. Arba galite naudoti virtuvės kombainą. Sutarkuokite sūrį, tada sumaišykite jį su grūstais sausainiais.

Paragaukite padažo (todėl aš mėgstu ją virti atskirai nuo vištienos). Jei atrodo, kad kažko trūksta, galite pabandyti įberti šiek tiek druskos, pipirų ar tarkuoto sūrio.

Įsitikinkite, kad vištiena iškepusi ir supjaustyta gabalėliais. Sumaišykite kartu tada vištiena, grybai ir padažas įdėti į orkaitėje atsparų indą. (Aš mėgstu patiekti naudoti atskirus patiekalus – kad juos būtų lengva paimti ir išimti iš orkaitės, sudėkite juos visus ant kepimo skardos.) Pabandykite vištienos mišinį išlyginti maždaug lygiu.

Nedidelio orkaitėje atsparaus indo, užpildyto vištiena ir padažu, piešinys

Ant viršaus uždėkite sūrio ir trupinių mišinį. Į traškuot viršų, pašaukite juos į įkaitintą orkaitę 5-10 minučių. Jei pamiršote įkaitinti orkaitę, tai galite padaryti po karštu griliu.

26.6 Užpilas

Ir tai padaryta! Tai gana sotus patiekalas, todėl puikiai tiks paprastas garuose troškintų ar virtų daržovių garnyras ar net salotos. Ir jei ieškote daugiau variantų, jų yra daug! Į padažą galite įdėti pelėsinio sūrio, grybus iškeisti į šoninę arba tiesiog į padažą įberti šiek tiek petražolių.

Jei gaminate vištienos ir grybų gratiną pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!

Be to, ką manote apie skirtingus šio recepto paveikslėlių stilius?