Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
Nors aš mėgstu konservuotus pomidorus gaminant su jais, mano mėgstamiausi pomidorai salotoms ar skaniam maistui yra maži saldūs vyšniniai pomidorai.
Kaip ir svogūnai, pomidorai turi lygią, slidžią odelę, todėl juos gali būti sunku pjaustyti. Taigi svarbu naudoti gerą, aštrų peilį, geriausia su dantytais ašmenimis. Jei naudojate lygų peilį, kiekvieną pjūvį pradėčiau pradurdamas pomidorą savo ašmenų galiuku – puiki vieta tai padaryti yra maža žalia dėmė pomidoro viršuje, kur jis susijungs su vynmedžiu.
Galite valgyti vyšninius pomidorus sveikus (atėmus vynmedžius), bet manau, kad dauguma jų yra tik mažiukai dideli mano burnai. Taigi, jei norite valgyti, aš mėgstu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę.
Į perpus vyšninius pomidorus, laikykite pomidorą tvirtai nykščiu ir pirštu ir nupjaukite tiesiai tarp jų.
Tačiau mišrioms salotoms aš mėgstu kauliukai mano pomidorai, kad visi skoniai susimaišytų. Paprasčiausias būdas tai padaryti su vyšniniais pomidorais – juos supjaustyti aštuntomis dalimis. Pradėkite pjaustydami juos į pusę, kaip nurodyta aukščiau. Tada padėkite kiekvieną pusę ant perpjautos veido ir supjaustykite į ketvirčius.
Pomidorai yra puikus būdas suteikti salotų lėkštėms spalvos ir skonio. Šios saldžiosios vyšnios dažnai mėgstamos ir vaikams!