Salotos kartais sulaukia blogo atgarsio, ir tiesa, kad nuobodžias salotas pasigaminti labai lengva. (Aš užaugau su salotomis, agurkais, pomidorais ir be padažo.) Tačiau kaip lengvas vasaros patiekalas arba kaip garnyras, salotos gali būti puikios.
Salotas taip paprasta pasigaminti, kad manau, kad gaila neišmokti jų pasigaminti įdomių. Taigi šiame įraše noriu pasidalinti su jumis keletu gudrybių, kurių išmokau.
1. Sumaišykite
Nėra nieko blogo su salotomis, agurkais ir pomidorais, bet ar kada bandėte į savo salotas įtarkuoti obuolių? Ar jums patinka burokėliai, grybai ar alyvuogės? Ką daryti, jei pridėtumėte kai kurių daržovių, kurias įprastai gamintumėte, pavyzdžiui, žirnių ar kopūstų? Kuo įvairesnės spalvos, tekstūros ir skonio jūsų salotos, tuo smagiau jas valgyti.
2. Pagardinkite!
Didžiausia klaida, kurią aš (ir, įtariu, kiti žmonės) visada darydavau su salotomis, buvo jų nepagardinimas. Nuostabu, kokį didelį skirtumą gali turėti net nedidelis pabarstymas druskos. Tačiau nesustokite ties druska – pabandykite pridėti žolelių, čili, citrinos, imbiero, česnako, acto; net sojos padažas ar medus! Salotoms galite naudoti tiek pat įvairių prieskonių, kiek ir ruoštuose maisto produktuose.
3. Įpilkite šiek tiek riebalų
Salotose gausu skaidulų, lėtai išsiskiriančių angliavandenių ir vitaminų, tačiau jose nėra daug riebalų ar baltymų. Tai gali reikšti, kad jie ilgai nepriverčia jaustis sotūs. Į salotas įdėjus sveikų riebalų yra puikus būdas padaryti jas sotesnes. Galite pridėti aliejaus, pavyzdžiui, rapsų ar alyvuogių aliejaus, riešutų, sėklų, sūrio ar net avokado! Asmeniškai aš mėgstu aguonas ar sezamo sėklas, nes jos taip pat šiek tiek traška.
Salotos gali būti tikrai smagus ir įdomus maistas, todėl verta su jomis paeksperimentuoti, kad rastumėte, kas jums patinka. Norėčiau sužinoti apie jūsų mėgstamiausius kūrinius komentaruose!