Netoliese, kur aš gyvenu, esančiame turguje yra puikios šviežios žuvies, todėl galima puikiai pavalgyti. Tačiau gaminant žuvį man sudėtinga yra laikas – gauti viską ant stalo vienu metu. Šis receptas sujungia praėjusios savaitės orkaitėje keptos žuvies techniką (nuoroda) su keletu gerų, pagrindinių, bulvių ir daržovių.
Jums reikės:
- aliuminio folija
- kepimo skarda
- orkaitė
- orkaitės pirštinės
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- puodą
ir ingredientai (keturiems žmonėms):
- 4 žuvies filė
- šiek tiek citrinos sulčių
- žiupsnelis druskos
- 4 bulves
- 4 morkos
- pusės galvos brokolių
Pradėkite įjungdami orkaitę į Gas Mark 4, 180° (160° ventiliatorius).
Kiekvieną žuvies filė suvyniokite į foliją, su trupučiu citrinos sulčių ir druskos. Pradėkite nuo riebios žuvies – jos kepamos ilgiau. (Išsamesnė instrukcija čia: orkaitėje kepta žuvis) Paruoštus žuvies gabalėlius išdėliokite ant kepimo skardos.
Supjaustykite savo bulves į gabaliukus, ir tavo morkos į griežinėlius. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: bulvės, morkos) Sudėkite į puodą, dažniausiai užpilkite šaltu vandeniu. Uždėkite dangtį, tada švelniai kaitinkite ant kaitlentės.
Jei naudojate riebią žuvį, dabar įdėkite jas į orkaitę. (Jiems virti reikia apie 20–25 minutes.)
Kol kepa kitos jūsų daržovės, brokolius supjaustykite žiedynais. (Išsamesnės instrukcijos čia: brokoliai)
Jei naudojate baltą žuvį, dabar įdėkite jas į orkaitę. (Jie virti užtrunka apie 10–15 minučių.)
Likus penkioms minutėms iki patiekimo, įdėkite brokolius su morkomis ir bulvėmis. Galite įdėti jį tiesiai į puodą (jo nereikia uždengti vandeniu) arba naudoti metalinį sietelį puode kaip garintuvą.
Prieš patiekdami patikrinkite, ar jūsų žuvis ir daržovės iškepė!
Šis patiekalas yra šiek tiek sunkesnis nei iki šiol mano rašyti vieno puodo receptai, tačiau tai puikus pagrindinis patiekalas mūsų namuose! Galite naudoti labai įvairią žuvį, o jei norite daržovių įvairovės, pabandykite brokolius pakeisti šaldytais žirneliais arba konservuotais saldžiaisiais kukurūzais.