Jei dar to nepadarėte, prieš pradėdami šią mokymo programą įsitikinkite, kad esate susipažinę su pagrindine peilių sauga. (nuoroda)
Laiškiniai svogūnai (dar vadinami žaliaisiais svogūnais) yra daug švelnesnio skonio nei subrendę svogūnai. Rečiau nuo jų ašaros akys, be to, jie puikiai tinka salotoms ir sumuštiniams.
Norėdami paruošti laiškinius svogūnus, pirmiausia nupjaukite maždaug ½ cm nuo šaknies galo. Taip pat pašalinkite išdžiūvusius lapų galus.
Jei turite visą išdžiūvusį lapą (kaip viršutinį lapą aukščiau esančiame paveikslėlyje), tiesiog nulupkite jį nuo svogūno.
Dabar, priklausomai nuo to, kam norite naudoti laiškinį svogūną, galbūt norėsite supjaustyti juosteles arba griežinėliais.
Juostelės laiškiniai svogūnai yra mano pirmasis pasirinkimas sumuštiniams, jie taip pat tinka keptiems bulvytėms.
Pradėkite susmulkindami svogūną tokio pat ilgio, kokio norite juostelėmis.
Tada tiesiog per pusę kiekvieną skyrių du kartus išilgai. Dėl svogūno viduje esančių sluoksnių gausite gražių plonų juostelių.
Riekelės laiškinių svogūnų puikiai tinka maišyti su salotomis, aš taip pat mėgstu juos sriubose. Tiesiog nupjaukite maždaug ½ cm storio griežinėlius. Rekomenduoju dirbti iš abiejų galų į vidurį, kad svogūnas liktų kartu, kol jį pjaustysite.
Yra tiek daug šaltų patiekalų, kuriems naudingas nedidelis laiškinis svogūnas, įskaitant mišrias salotas, apie kurias rašiau čia. Jie taip pat puikiai tinka bulvių salotose ir kopūstų salotose! Karštiems patiekalams, tokiems kaip kepsnys (receptas čia), ant ugnies rekomenduočiau ne ilgiau kaip 5 minutes.
Paskutinis dalykas apie laiškinius svogūnus – jie nesilaiko taip gerai, kaip subręsta svogūnai, todėl būtinai sunaudokite juos!