Tai paskutinė iš mano trijulės vasarinių garnyrų salotų. Coleslaw yra paprastas morkų, svogūnų ir kopūstų mišinys kreminiame padaže, tačiau jie puikiai papildo vienas kitą!
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- maišymo dubenį
- šaukštą ar du
ir ingredientai:
- morkų
- kopūstai
- svogūnas/vasarinis svogūnas
- majonezo
- salotų kremas (arba actas)
Pradėkite pjaustydami svogūną kuo ploniau. (Mano pjaustymo pamoką galite rasti čia.) Jei baltieji svogūnai atrodo per aštrūs, raudonieji svogūnai bus švelnesni, o laiškiniai svogūnai dar švelnesni.
Smulkiai supjaustykite kopūstą (pamoka čia) ir sutarkuokite savo morką (tarkavimo patarimai čia). Į didelį maišymo dubenį sudėkite pjaustytą svogūną ir kopūstą bei tarkuotą morką.
(Pasaugokite morką paskutiniam, nes perpjauta ji gali oksiduotis ir paruduoti. Vis dar puikiai valgoma, bet atrodo ne taip gerai. Padažas, kuris yra kitas žingsnis, neleis orui patekti į morką ir pan. užkirsti kelią oksidacijai.)
Kopūstų salotų padažas labai panašus į bulvių salotų (mano bulvių salotų receptą rasite čia). Tiesiog lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir salotų grietinėlę. Arba aštriam padažui naudokite majonezą ir šiek tiek acto.
Sumaišykite viską kartu tikrai kruopščiai – šakute padės sulaužyti svogūną ir kopūstą. Ir jis paruoštas tarnauti!
Kopūstų salotos yra tikrai gaivus patiekalas, ir nors tai klasika, su jais taip pat smagu žaisti! Pabandykite naudoti įvairių rūšių kopūstus ar net briuselio kopūstus! Arba galite pridėti burokėlių, kad papildytumėte morką, arba smulkiai pjaustytų riešutų, kad padažas būtų dar kremesnis. Ir, žinoma, galite pridėti žolelių ir prieskonių, kad jis būtų dar skanesnis!