Skip to content
Home » Kaip pasigaminti atsargų – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti atsargų – kaip susmulkinti morką

Šią savaitę grįžome prie pagrindinių dalykų – įprastas ingredientas, suteikiantis patiekalams skonio – atsargos. Tikriausiai jau žinote, kaip pasigaminti atsargų iš atsargų kubo, bet ar žinojote, kad tai stebėtinai lengva pasigaminti nuo nulio?

Paprasčiausiai atsargos yra vanduo su pridėtu aromatu. Kai verdate ingredientus vandenyje, kai kurie skoniai (ir maistinės medžiagos) susimaišo su vandeniu. Tiesą sakant, kai verdate daržoves, tuo pačiu gaminate daržovių sultinį!

Tačiau dauguma atsargų turi daugiau skonio nei augalinis vanduo. Galite padaryti sultinį koncentruotą, kitaip tariant stipresnį, įdėdami daugiau ingredientų arba užvirindami daugiau vandens.

Pradėkime nuo to, kokios ingridientai galite naudoti atsargoms. Kaip sakiau aukščiau, galite virti daržovės vandenyje, kad pasigamintų daržovių sultinio. Galite naudoti bet kokį derinį, tačiau klasikinis yra svogūnas, morka ir salieras (žinomas kaip mirepoix).

Galite pasigaminti žuvies, vištienos ar mėsos sultinius naudodami dalis, kurias kitu atveju tiesiog išmestumėte oda ir kaulų. Tiesą sakant, atsargų ruošimas yra puikus būdas maksimaliai išnaudoti maistą.

Dabar už metodas.

Pradėkite nuo daržovių pjaustymo. Kuo smulkiau juos susmulkinsite, tuo greičiau skonis susimaišys su vandeniu. Tačiau, jei turite daug laiko išvirti, daržovių gabaliukai (maždaug po colio kiekvienoje pusėje) tinka. Paprastai kaulų ir odos pjaustyti nereikia.

Uždenkite savo ingredientus vandeniu, ir dangčiu, dideliame puode arba lėtoje viryklėje. Šiame etape geriau turėti per daug vandens nei per mažai. Per mažai vandens ir jūsų atsargos gali sudegti, bet vėliau visada galite išvirti vandens perteklių.

Virkite savo ingredientus bent pusvalandį. Kol liko pakankamai vandens, iš tikrųjų nėra viršutinio atsargų paruošimo laiko limito. Kuo ilgiau virsite, jis tik stiprės.

Nusausinkite savo ingredientus. Nepamirškite taupyti vandens – tai dabar jūsų atsargos! Jei manote, kad jūsų sultinys dar neturi pakankamai skonio, galite įdėti jį atgal į puodą ir labai švelniai virti be dangčio. (Išgalvotas šio žingsnio pavadinimas mažėja.)

Galite naudoti sultinį, kai tik jie išvirs, bet jei kurį laiką jo nenaudosite, įdėkite į šaldiklį, kad išliktų švieži.

Štai ir viskas! Kodėl gi nepabandžius, kai kitą kartą turėsite atsargų ingredientų? Grįžkite vėliau šį mėnesį ir sužinokite, kaip sultinį paversti sriuba ar padažu!