Atsiprašome, kad visų laukiate! Grįžkime prie gaivių vasaros patiekalų gaminimo!
Salotos yra ingredientas, kurį prireikė šiek tiek laiko, kol išmokau mylėti. Anksčiau salotas mėgau tik viename konkrečiame sumuštinyje, o dabar mėgaujuosi įvairiais patiekalais.
Sakau „salotos“, bet iš tikrųjų yra daugybė salotų – mano mėgstamiausios yra ledkalnis ir mažasis brangakmenis. Įvairios salotų veislės gali atrodyti gana skirtingai, tačiau visų jų pagrindinė struktūra yra ta pati: išorėje auga didesni lapai, mažėja ir mažėja, kol pasieksite stiebą viduryje. Tai reiškia, kad galite naudoti tą pačią techniką, kad iškirptumėte juos visus!
Jei naudojate visas salotas, lengviausias būdas pjaustyti daugumą jų yra tiesiog supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėlius. Pradėkite nuo viršaus ir eikite žemyn iki stiebo. Dėl visų sluoksnių gausite gražiai susmulkintas salotas. (Jei turite didelę, apvalią salotą, pavyzdžiui, ledkalnį, pirmiausia perpjaukite jas per pusę iš viršaus į apačią, tada padėkite ant nupjautos pusės, kad supjaustytumėte.)
Tačiau nupjausčius tokias salotas, jos ilgai neišsilaikys. Taigi, jei norite tik šiek tiek salotų, pradėkite rankomis nulupdami norimus lapus. Kad būtų lengviau pjaustyti, sudėkite juos į krūvą ir pjaustykite kaip anksčiau.
Kai kuriems patiekalams salotų net nereikia pjaustyti! Man patinka sveiki salotų lapai sumuštiniuose, nes jie lengviau iškrenta.
Ir galiausiai, nėra nieko blogiau už suglebusį salotos lapą, todėl leiskite pasidalinti su jumis slapta technika! Jei nupjausite ploną sluoksnį nuo kotelio apačios ir įdėsite į stiklinę ar dubenį su trupučiu vandens, jis susiurbs vandenį ir vėl traškus!