Skip to content
Home » Kaip pasigaminti dešros troškinį – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti dešros troškinį – kaip susmulkinti morką

Puodas yra vienas iš mano mėgstamiausių žiemos patiekalų. Orkaitėje tai užtrunka porą valandų, tačiau daug ruoštis nereikia. Tai geras, pagrindinis receptas, padėsiantis pradėti ruošti troškinius.

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • orkaitėje atsparus indas
  • matavimo ąsotis
  • virdulys
  • orkaitė
  • orkaitės pirštinės

ir ingredientai (keturiems žmonėms):

  • 4 vidutinės morkos (maždaug jūsų rankos ilgio)
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 4 bulvės (maždaug jūsų kumščio dydžio)
  • 1 didelė arba 2 mažos saldžiosios bulvės
  • 8 dešrelės (mėsinės arba vegetariškos)
  • akcijų kubas
  • šaldytų žirnelių (man patinka petits pois)

Pradėkite įjungdami orkaitę į Gas Mark 4, 180° (160° ventiliatorius).

Morkas, svogūnus ir bulves supjaustykite gabalėliais. (Išsamesnę instrukciją rasite čia: morkos, svogūnai, bulvės)

Užvirinkite virdulį ir pasidaryti apie pusę litro sultinio. Skirtingi atsargų kubeliai skiriasi, todėl būtinai perskaitykite instrukcijas!

Sudėkite pjaustytas daržoves, ir mėsos dešrelės jei juos naudojate, į jūsų orkaitei atsparų indą. Supilkite atsargas. Jūsų daržovės ir dešrelės turi būti daugiau ar mažiau padengtos skysčiu. Jei jų nėra, įpilkite dar šiek tiek karšto vandens iš virdulio.

Stiklinio indo, užpildyto pjaustytais svogūnais, morkomis ir bulvėmis bei dešrelėmis, nuotrauka.  Sudedamosios dalys dažniausiai yra padengtos skysčiu.

Uždenkite indą dangčiu ir pašaukite į orkaitę. Gaminti iš čia užtruks apie dvi valandas. Dėl viso skysčio troškinys vargu ar pridegs. Geriausia likti ten, kur jauti kvapą, bet nereikia visą laiką žiūrėti.

Saldžiąją bulvę supjaustykite gabalėliais. (Išsamesnės instrukcijos čia: saldžiosios bulvės)

Kai jūsų patiekalas kepamas maždaug valandą, sudėkite savo saldžiųjų bulvių gabalėlius. Jei naudojate vegetariškos dešrelės pridėkite ir šiuos. Jei norite, galite viską sumaišyti, bet būkite atsargūs – karšta!

Stiklinio indo, pripildyto virtomis kapotomis saldžiosiomis bulvėmis, svogūnais, morkomis ir bulvėmis bei dešrelėmis, nuotrauka.  Skysčio lygis žemesnis nei pirmoje nuotraukoje.

Maždaug penkias minutes prieš patiekiant patiekalą ištraukite jį iš orkaitės ir įmaišykite šaldytus žirnelius. Žirniai iškeps nuo karščio inde, o tada jau galėsite patiekti!

Rudos lėkštės su rudos duonos vyniotiniu nuotrauka, pripildyta dešros troškiniu.
Dešros troškinys yra pilnavertis patiekalas pats savaime, bet puikiai tinka ir su gražia ruda duona, kad susigertų visas padažas!

Galite sukurti daugybę skanių geros dešros troškinio variantų. Galite pridėti įvairių šakninių daržovių, žolelių, tokių kaip šalavijas ar rozmarinas, ir prieskonių, tokių kaip paprika. Taip pat galite įberti druskos – į šį receptą neįdėjau, nes sultinys ir dešrelės savaime gali būti pakankamai sūrūs.

Jei gaminate dešros troškinį pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!