Šio troškinio gaminimas gali užtrukti, bet tai tikras skanėstas! Tai šiek tiek sunkesnis nei mano praeitų metų dešrelių troškinys (nuoroda), todėl galbūt norėsite patikrinti, ar esate susipažinę su įvairiais būdais, kurie visi pateikiami toliau pateiktame recepte.
Jums reikės:
- aštrus peilis
- pjaustymo lenta
- orkaitėje atsparus indas
- matavimo ąsotis
- virdulys
- orkaitė
- orkaitės pirštinės
- maišymo dubenį
- pora šaukštų
ir ingredientai (keturiems žmonėms):
- 1 svaras / 500 g jautienos (kažkas panašaus į kepsnį)
- džiovintas šalavijas
- česnako milteliai
- 4 vidutinės morkos (maždaug jūsų rankos ilgio)
- 1 didelis poras
- 1 didelė arba 2 mažos saldžiosios bulvės
- 1 pastarnokas
- šaldytų špinatų
- 1 pintas / 500 ml alaus arba jautienos sultinio
- 4oz/100g savaime kylančių miltų (arba paprastų miltų ir kepimo miltelių)
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis džiovintų šalavijų
- 2oz / 50g rinkinys
Pradėkite įjungdami orkaitę iki Gas Mark 3, 160°C.
Supjaustykite jautieną supjaustykite maždaug 2 colių (2,5 cm) kubeliais iš abiejų pusių. Jei mėgstate, kad mėsa būtų apskrudusi, sausai apkepkite jautieną su pabarstymu džiovintų šalavijų ir česnako.
Naudodami švarias rankas ir indus, supjaustykite savo morkas į gabalus (nuoroda). Įdėkite morkas ir alų (arba sultinį) į orkaitėje atsparų indą. (Man patinka alaus skonis šiame puode, bet ne visas alkoholis išgaruoja gaminant. Taigi, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite vartoti alkoholio, naudokite sultinį.)
Įdėkite savo patiekalą į orkaitę. (Nepamirškite dangčio!) Nuo šio momento gaminimas užtruks apie tris valandas.
Kol jūsų mėsa ir morkos kepa, susmulkinkite porus (nuoroda), saldžioji bulvė (nuoroda) ir pastarnokas (nuoroda) į gabalus. Po pusantros valandos sudėkite juos į troškintuvą.
Kol troškinys ir toliau kepa, pasidaryk savo koldūnus. Praėjusią savaitę parašiau išsamų metodą (kurį galite rasti čia), bet iš esmės sumaišykite miltus, druską, džiovintą šalaviją ir sute, tada įpilkite vandens, kad susidarytų vientisa tešla, kuri lengvai išeina iš dubens. Iš šios tešlos suformuokite aštuonis apvalius kukulius.
Pusvalandį prieš patiekiant, pridėkite šaldytų špinatų (jei naudojate) ir jūsų koldūnai.
Kai koldūnai iškeps, troškinys paruoštas patiekti!
Šis jautienos troškinys tikrai nėra kasdienis patiekalas, bet jei lietingą dieną trokštate šildančio patiekalo, tikrai nieko geriau negalite! Žinoma, galite naudoti bulves, o ne koldūnus, jei norite (pridėkite jų pradžioje) arba bet kokias kitas jums patinkančias šakniavaisines daržoves! O daržovių versijai vietoj jautienos pabandykite naudoti raudonąsias pupeles.