Skip to content
Home » Kaip pasigaminti jautienos troškinį (su alumi ir koldūnais!) – kaip susmulkinti morką

Kaip pasigaminti jautienos troškinį (su alumi ir koldūnais!) – kaip susmulkinti morką

Šio troškinio gaminimas gali užtrukti, bet tai tikras skanėstas! Tai šiek tiek sunkesnis nei mano praeitų metų dešrelių troškinys (nuoroda), todėl galbūt norėsite patikrinti, ar esate susipažinę su įvairiais būdais, kurie visi pateikiami toliau pateiktame recepte.

Jums reikės:

  • aštrus peilis
  • pjaustymo lenta
  • orkaitėje atsparus indas
  • matavimo ąsotis
  • virdulys
  • orkaitė
  • orkaitės pirštinės
  • maišymo dubenį
  • pora šaukštų

ir ingredientai (keturiems žmonėms):

  • 1 svaras / 500 g jautienos (kažkas panašaus į kepsnį)
  • džiovintas šalavijas
  • česnako milteliai
  • 4 vidutinės morkos (maždaug jūsų rankos ilgio)
  • 1 didelis poras
  • 1 didelė arba 2 mažos saldžiosios bulvės
  • 1 pastarnokas
  • šaldytų špinatų
  • 1 pintas / 500 ml alaus arba jautienos sultinio
  • 4oz/100g savaime kylančių miltų (arba paprastų miltų ir kepimo miltelių)
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis džiovintų šalavijų
  • 2oz / 50g rinkinys

Pradėkite įjungdami orkaitę iki Gas Mark 3, 160°C.

Supjaustykite jautieną supjaustykite maždaug 2 colių (2,5 cm) kubeliais iš abiejų pusių. Jei mėgstate, kad mėsa būtų apskrudusi, sausai apkepkite jautieną su pabarstymu džiovintų šalavijų ir česnako.

Tamsiai raudonų mėsos kubelių nuotrauka su džiovintų žolelių ir prieskonių pabarstu troškinimo inde

Naudodami švarias rankas ir indus, supjaustykite savo morkas į gabalus (nuoroda). Įdėkite morkas ir alų (arba sultinį) į orkaitėje atsparų indą. (Man patinka alaus skonis šiame puode, bet ne visas alkoholis išgaruoja gaminant. Taigi, jei dėl kokių nors priežasčių nenorite vartoti alkoholio, naudokite sultinį.)

Nuotrauka su troškintuku, užpildytu morkų ir mėsos gabaliukais bei alumi

Įdėkite savo patiekalą į orkaitę. (Nepamirškite dangčio!) Nuo šio momento gaminimas užtruks apie tris valandas.

Kol jūsų mėsa ir morkos kepa, susmulkinkite porus (nuoroda), saldžioji bulvė (nuoroda) ir pastarnokas (nuoroda) į gabalus. Po pusantros valandos sudėkite juos į troškintuvą.

40 jautienos troškinys (3)

Kol troškinys ir toliau kepa, pasidaryk savo koldūnus. Praėjusią savaitę parašiau išsamų metodą (kurį galite rasti čia), bet iš esmės sumaišykite miltus, druską, džiovintą šalaviją ir sute, tada įpilkite vandens, kad susidarytų vientisa tešla, kuri lengvai išeina iš dubens. Iš šios tešlos suformuokite aštuonis apvalius kukulius.

Pusvalandį prieš patiekiant, pridėkite šaldytų špinatų (jei naudojate) ir jūsų koldūnai.

Nuotrauka, kurioje užfiksuotas troškinys su mėsos ir daržovių gabalėliais, ant viršaus su šaldytų špinatų rutuliukais ir koldūnais

Kai koldūnai iškeps, troškinys paruoštas patiekti!

Nuotrauka su rudu dubeniu, užpildytu jautienos troškiniu, ant kurio yra du koldūnai

Šis jautienos troškinys tikrai nėra kasdienis patiekalas, bet jei lietingą dieną trokštate šildančio patiekalo, tikrai nieko geriau negalite! Žinoma, galite naudoti bulves, o ne koldūnus, jei norite (pridėkite jų pradžioje) arba bet kokias kitas jums patinkančias šakniavaisines daržoves! O daržovių versijai vietoj jautienos pabandykite naudoti raudonąsias pupeles.

Jei gaminate jautienos troškinį pagal šį receptą, norėčiau pamatyti jūsų pagaminto patiekalo nuotrauką!