Skip to content
Home » 10 būtiniausių virtuvės įrangos dalių – kaip susmulkinti morką

10 būtiniausių virtuvės įrangos dalių – kaip susmulkinti morką

Kai pirmą kartą pradedate gaminti, sunku žinoti, kokią įrangą jums reikia nusipirkti. Šį sąrašą sudariau pagal tai, kas, mano nuomone, yra naudingiausia virtuvėje, ir į būdus bei receptus, kurių ketinu išmokyti.

Kadangi rašote maisto gaminimo tinklaraštį, manau, kad turite gana standartinę virtuvę su virykle, kriaukle ir mikrobangų krosnele. Taip pat manau, kad turite keletą pagrindinių indų (puodelių, dubenėlių ir lėkščių) ir stalo įrankių (peilių, šakučių ir šaukštų), todėl į savo sąrašą neįtraukiau nė vieno iš šių dalykų.

Štai mano dešimt svarbiausių virtuvės įrangos dalių:

1. Geras, aštrus, peilis

Pradedant pigiai įsigyti penkių peilių IR peilių bloko rinkinį gali būti labai viliojanti, bet iš tikrųjų geriau pradėti nuo vieno geros kokybės peilio.

Rekomenduoju peilį, kurio rankena maždaug tokio pat ilgio kaip jūsų delnas, ir panašaus ilgio ašmenimis. Jis turėtų jaustis patogiai rankoje ir tvirtai suimti. Aš asmeniškai manau, kad aš naudoju tik vieną lengvai dantytą peilį, kad pjaustyčiau beveik viską, tačiau kai kurie žmonės renkasi lygų ašmenį. Mano mamos patarimas yra gauti po vieną iš jų.

2. Puodas (arba du)

Geras puodas (su dangčiu) leidžia ant kaitlentės gaminti daug įvairių patiekalų. Daugumoje pradedančiųjų rinkinių yra keturi skirtingi dydžiai ir keptuvė, tačiau jums nereikia tiek daug keptuvių! Ne tik labai sunku stebėti keturias skirtingas keptuves vienu metu, bet ir tikriausiai pastebėsite, kad turite vieną tinkamo dydžio keptuvę beveik visiems patiekalams.

Rekomenduoju pradėti nuo vieno puodo – mūsų mėgstamiausi yra maždaug 20 cm (8 colių) skersmens. Jei galite, suraskite geros kokybės keptuvę su stikliniu dangčiu. (Galų gale, puiku matyti, ką darai.)

3. Wok keptuvė

Tai nėra įprastas pradedančiųjų įrankis, bet man jis neįkainojamas. Natūralu, kad wok keptuvėje galite gaminti įvairius patiekalus iš Rytų Azijos, tačiau galite jį naudoti gamindami beveik bet ką. Didelis dydis puikiai tinka vienu metu laikyti visus ingredientus, o suapvalinta forma leidžia daug lengviau maišyti gaminant ir po to išvalyti.

Jei nerandate gero wok keptuvės (su dangčiu), galite pakeisti didelę gilią keptuvę.

4. Metalinis sietelis

Daržovėms, ryžiams ir makaronams nusausinti ir nuskalauti labiau norėčiau naudoti metalinį sietelį, o ne kiaurasamtį, nes jis geriau nusausina ir nepalieka smulkmenų su vandeniu.

Ir jei galite rasti metalinį sietelį, kuris puikiai tilptų į jūsų puodą, jis netgi gali būti naudojamas kaip garintuvas!

5. Silikono mentele (rinkinys)

Manau, kad silikoninė mentelė yra universaliausias mano turimas virtuvės įrankis. Jį galite naudoti maistui maišyti ar vartyti, stiklainius ir skardines išgremžti. Tai vienas iš nedaugelio dalykų šiame sąraše, kurį rekomenduočiau turėti daugiau nei vieną!

Tačiau ne visi mėgsta silikoninius įrankius, todėl kaip alternatyvą galite pasirinkti medinį šaukštą ar mentelę, metalinį šaukštą ar žuvies gabalėlį.

6. Orkaitėje atsparus indas

Geras orkaitėje atsparus patiekalas gali būti naudojamas beveik viskam, ką kepate orkaitėje – pavyzdžiui, troškiniams, kepsniams ir makaronų kepiniams.

Mano asmeninis mėgstamiausias yra pirekso indas, nes nesunkiai matai, ką gamini, bet galima įsigyti ir keraminių, arba metalinių (kurie būna lengvesni).

7. Kepimo skarda (arba dvi)

Plokščias metalinis padėklas, dedamas į orkaitę, yra geras virtuvės elementas. Tikrai rekomenduočiau padėklą su šonais, o ne kepimo skardą, nes tai neleidžia maistui nukristi nuo kraštų. Kepimo skardą galite naudoti įvairiems pikantiškiems patiekalams ir, žinoma, kepimui!

8. Orkaitės pirštinės

Jei ruošiatės išimti karštus patiekalus iš orkaitės, jums reikia poros orkaitės pirštinių! Yra keletas skirtingų dizainų – dviejų rankų pirštinės gali būti naudingos tvarkant didelius puodus, o pirštinės su atlenkiamais nykščiais gali būti naudingesnės tvarkant padėklus. Daugelis žmonių pasirinks asmeninį pasirinkimą, tad kodėl gi jų neišbandžius prieš perkant.

9. Matavimo ąsotis

Matavimo ąsotis labai praverčia ruošiant padažus ir padažus bei (mano mėgstamiausią) blynų tešlą. Rekomenduočiau pyrex ąsotį, nes jis gali susidoroti su karštais ir šaltais skysčiais ir gali būti šildomas mikrobangų krosnelėje. Nors, jei jūsų biudžetas mažas, plastikinis ąsotis puikiai tinka daugeliui dalykų.

10. Sandėliavimo dėžės

Gaila švaistyti bet kokį maistą, be to, puiku turėti po ranka likučius, kai nesinori gaminti. Geras daiktadėžių komplektas yra tikrai gera investicija, nors jos nebūtinai turi būti brangios. Tiesą sakant, radau keletą naudingiausių laikymo dėžučių, kurias galima išsinešti!

Taip pat galite apsvarstyti alavo foliją (kuri gali būti naudojama maisto ruošimui ir laikymui), plastikinius maišelius ir maistinę plėvelę.

Šių dešimties įrangos turėtų pakakti norint pradėti dirbti virtuvėje. Perskaitykite dar dešimtį įrangos, kuri jums gali būti naudinga, bet be kurios galite išsiversti.

1. Virdulys

Virdulys praverčia verdant vandenį, bet taip pat galite naudoti puodą su dangčiu. (Tačiau virdulį lengviau pilti.)

2. Pjaustymo lenta

Pjaustymo lenta padeda apsaugoti jūsų stalviršį nuo peilio, o jį galima lengvai nuplauti, kad būtų užtikrinta maisto sauga. Dėl plokščios formos pjaustymo lenta gali būti lengviau naudojama, tačiau galite naudoti ir įprastą pietų lėkštę.

3. Dėžutinė tarka

Trintuvė dažnai yra lengviausias būdas labai smulkiai susmulkinti maistą, ji puikiai tinka sūriui. Aš rekomenduoju dėžutę, nes ji turi skirtingus smulkumo nustatymus. Jei jums sunku tvirtai suimti peilį, galbūt norėsite naudoti plačiausią dėžės trintuvės nustatymą, kad supjaustytumėte daržoves.

4. Žirklės

Nors peiliu galite pjauti beveik bet ką, kai kuriuos dalykus tikrai lengviau pjauti žirklėmis. Atminkite, kad jums nereikia pirkti virtuvės žirklių virtuvės skyriuje! Jei prieš naudodami jas išplausite, tiks bet kokios žirklės su metaliniais ašmenimis.

5. Skardos atidarytuvas

Daugybė skardinių šiais laikais būna su žiedais traukiamais ar kitais įmontuotais atidarymo mechanizmais. Tačiau jei maistą perkate paprastose senoviškose skardinėse, jums reikės skardinės atidarytuvo.

6. Keptuvė

Keptuvė, skirta kepti, gali praversti dėl apatinių pusių – taip maistą gaminant lengviau apversti, nors karšti riebalai taip pat gali lengviau šokinėti ir spjaudytis į jus. Jei norite keptuvės, galbūt norėsite ir jai pritaikyti dangtį arba riebalų skydą.

7. Prijuostė

Prijuostė yra puikus virtuvės aksesuaras tokiems netvarkingiems virėjams kaip aš, ypač jei ką nors išbandote pirmą kartą. Jie padeda apsaugoti jūsų drabužius ir gali atrodyti puikiai! Jei nerandate jums patinkančios prijuostės, vietoj drabužių galite dėvėti seną viršutinę dalį.

8. Piltuvas

Piltuvėliai yra labai naudingi norint užtikrinti, kad skysčiai visur neišsipiltų. Nevadinčiau jų virtuvės būtinybe, bet jei esate šiek tiek nerangus (kaip aš), tai gali būti verta apsvarstyti.

9. Maišymo dubuo

Nors galite naudoti įvairius daiktus, įskaitant įprastą dubenį, matavimo ąsotį ar kepimo indą, geras didelis dubuo, skirtas tik ingredientams maišyti, gali būti labai naudingas. Maišymo dubenys gaminami iš įvairių medžiagų, įskaitant metalą, stiklą, plastiką ir keramiką, todėl verta pagalvoti, kokio sunkaus ir atsparaus karščiui norite, kad maišytuvo dubuo būtų.

10. Virtuvės kombainas

Virtuvės kombainai gali būti gana brangūs. Į šį sąrašą įtraukiau juos daugiausia tiems žmonėms, kurie turi ribotai laiko ar jėgų gaminti, nes virtuvės kombainas gali padėti sutaupyti abu. Virtuvės kombainas yra savotiška virtuvės investicija, todėl jei norite tokio, rekomenduočiau apsipirkti ir rasti tinkamos kokybės mašiną, kuri daro viską, ko norite.

Štai ir viskas! Mano svarbiausių ir naudingiausių virtuvės įrangos dešimtukas. Žinoma, yra daug kitų įrankių, ypač jei norite išbandyti savo jėgas ir kepdami. Kai įgysite daugiau patirties virtuvėje, aš tikiu, kad rasite savo mėgstamus įrankius. Įdomu, jei parašytum savo dešimties geriausių sąrašą, kuo jis skirtųsi nuo mano?